• Prečítané: 8484x

Измена правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарству

Измена правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарствуОстваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња и тов јагњади траје од 2012. године. До сад се правилник мењао више пута како би поједноставио прикупљање потребне документације као и слање захтева ка Управи за аграрна плаћања.

Измена правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња и тов јагњади је објављена 24. априла 2014. са следећим изменама:

  • Измењен је образац захтева за тов јунади за 2014. годину
  • Није потребно достављати уз образац захтева за тој јунади копије пасоша као ни податке из ветеринарске базе о грлима на газдинству
  • Измењен је образац захтева за тов свиња за 2014. годину
  • Измењен је образац захтева за тов јагњади за 2014. годину
  • Уз захтев за грла предата кланици подноси се пријемница из Прилога правилника оверена од стране кланице и надлежног ветеринарског инспектора

Правилник ступа на снагу од 1. маја 2014. године.

У жељи да помогне свим произвођачима Пољопривредна стручна служба ’’Сремска Митровица’’ организовала је преглед, прикупљање и дистрибуцију захтева за тој јунади, тов свиња и тов јагњади ка Управи за аграрна плаћања. ПСС ’’Сремска Митровица’’ је у сарадњи са општинама и удружењима како би била ближе произвођачима одлучила да обилази терен. По распореду произвођачи из општине Сремска Митровица могу да се обрате за помоћ и предају захтева сваког радног понедељка у просторијама ПСС ’’Сремска Митровица’’, за општину Шид сваке задње радне среде у месецу у просторијама општине, за оштину Стара Пазова сваког задњег радног четвртка у месецу у просторијама општине, а за општину Пећинци посета ће бити у договору са Удружењем пољопривредника из Пећинаца.

За све остале информације сви заинтересовани могу контактирати ПСС ’’Сремска Митровица’’ на број 022/625-278 или Милић Милана на број 064/85-89-636.

Преузмите документа:

Текст измене Правилника

Правилник