• Prečítané: 8390x

Обавештење за пољопривредника - у току рад на изменама и допунама Правилника за гориво и ђубриво

Обавештење за пољопривредника - у току рад на изменама и допунама Правилника за гориво и ђубривоМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије ради на изменама и допунама Правилника о условима и начину остваривања права на регрес за гориво као и Правилиника о условима и начину остваривања права на регрес за ђубриво, како би свим регистрованим пољопривредним произвођачима било омогућено да добију ове врсте подстицаја. Измене и допуне Правилника о условима и начину остваривања права на регрес за гориво односе се на давање могућности пољопривредним газдинствима да правдање у вези набавке горива могу остварити и на основу фактуре и отпремнице, поред фискалног рачуна како је предвиђено важећим правилником.

Ова могућност ће бити дозвољена газдинсвима која су гориво набавила и платила на основу фактуре путем безготовинске уплате на текући рачун добављача.

Измене и допуне Правилника о условима и начину остваривања права на регрес за ђубриво односе се на чланове 1. и 3. Измене у члану 1. односе се на остваривање права регистрованих пољопривредних произвођача на регрес за све врсте ђубрива, уместо набројаних у правилнику. Измене у члану 3. односе се на правна лица, предузетнике и физичка лица да осим оригинал фискалног исечка могу да подносе и фактуре – рачун и отпремнице као доказ за купљено ђубриво.

Усвајање измена и допуна правилника очекује се након законске процедуре.