• Prečítané: 4697x

Обавештење о обавези придржавања одлука и препорука које се тичу рада малопродајних објеката

grb thumbОбавештавају се грађани општине Стара Пазова да је у складу са Одлуком Владе Републике Србије од 21. марта 2020. године поводом ситуације изазване корона вирусом, наша Општина, као и све локалне самоуправе у Републици Србији добила хитно обавештење да се у наредном периоду придржавамо до сада званично примљених одлука и препорука које се тичу рада малопродајних објеката (одлуке и препоруке надлежних републичких органа и кризних штабова које је основала Влада Републике Србије).

Званичне препоруке су да рад малопродајних објеката треба организовати по принципу ограничавања радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања на следећи начин:

• Понедељак – петак од 07.00 до 15.00 часова;
• Субота: за грађане старије од 65 година од 04.00 до 07.00, а за остале грађане од 08.00 до 12.00 часова;
• Недеља нерадан дан;
• Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.
• Трговац може, у складу са горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Потребно је да се наведене препоруке спроведу одмах.

Такође, упутство је да број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на 10m² уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача, у складу са Обавештењем објављеним на интернет презентацији Владе Р. Србије 21. марта 2020. године:
https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php

Контакт особа за додатна питања по овој теми је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину Привредне коморе Србије, телефон: 011/41-49-478, електронска пошта: zarko.malinovic@pks.rs

Преузмите документ:

Обавештење о обавези придржавања одлука и препорука које се тичу рада малопродајних објеката