• Prečítané: 5229x

Обавештење управницима стамбених заједница о мерама превенције ширења вируса COVID-19 у стамбеној згради којом управљају

grb thumbОбавештавају се управници стамбених заједница на територији општине Стара Пазова и остали суграђани да на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања ("Сл. гласник РС" бр. 29/2020), Уредбе о мерама за време ванредног стања ("Сл. гласник РС" бр. 31/2020) и Закључка Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова бр. 820-20/2020-II од 16.03.2020. године, а у вези са стамбеним заједницама, начелник Одељења за урбанизам и грађење Општинске управе Општине Стара Пазова упућује следеће Oбавештење о мерама превенције.

Обавештавају се управници стамбених заједница на територији Општине Стара Пазова да су у обавези да предузму све мере и активности у циљу превенције ширења вируса COVID-19 у стамбеној згради којом управљају.

С тим у вези потребно је:

– Обезбедити и поставити сунђере натопљене дезинфекционим средствима на улазима, као и обезбедити рукохвате на вратима дезинфекционим средствима на одговарајући начин, као и да редовно предузимају мере и активности сходно препорукама Министарства здравља.

– Апеловати на све старије станаре да поштују препоруке Владе Републике Србије које се односе на следеће: често прање руку, а нарочито након кувања, коришћења тоалета или доласка у контакт са металним предметима и другим особама.

– Да обавесте да старија лица од 65 година не излазе из зграде - стана, као и да бораве у редовно дезинфикованим, проветреним просторијама са затвореним вратима, избеrавајући физички контакт са укућанима и коришћење истих предмета. Апеловати на све станаре да буду сталожени, да не шире панику и да се придржавају савета и препорука Владе Републике Србије, Министрства здравља и свих других надлежних Министарстава.

– Обавестити старије станаре и хроничне болеснике да у случају потребе за достављањем лекова и хране могу да се обрате Штабу за ванредне ситуације Општине Стара Пазова на телефон 022/311-999 или телефон 022/310-170.

Преузмите документ:

Обавештење управницима стамбених заједница о мерама превенције