• Prečítané: 924x

Јавни позив за суфинансирање пројеката из буџета Општине Стара Пазова ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2022. години

grb thumbНа основу члана 17. и 18. став 1. и 4. Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр. 83/14, 58/15 и 12/16- аутентично тумачење), члана 9. Одлуке о буџету општине Стара Пазова за 2022. годину („Сл. лист општина Срема“, бр. 49/21), члана 8. и члана 9. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, бр. 16/16 и 8/17) и Решења Комисије за контролу државне помоћи бр. 400-456/2022-III-08 od 08. марта 2022. године, Начелник Одељења за друштвене делатности дана 15. марта 2022. године расписује Јавни позив за суфинансирање пројеката из буџета Општине Стара Пазова ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2022. години.

Конкурс се расписује ради суфинансирања производње медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана Општине Стара Пазова; подизању квалитета информисања особа са инвалидитетом и припадника других мањинских група; заштити и развоју људских права и демократије; унапређивању правне и социјалне државе; слободном развоју личности и заштити деце и развоју културног и уметничког стваралаштва; развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развоју науке, спорта и физичке културе; заштити животне средине и здравља људи; унапређивању медијског и новинарског професионализма и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана Општине Стара Пазова за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

Јавни позив се објављује на званичној интернет страници општине Стара Пазова, и у недељном листу „Сремске новине“.

Јавни позив за достављање пројеката отворен је од 15. марта 2022. године до 29. марта 2022. године.

Пријаве на конкурс се подносе Комисији за оцењивање пројеката у области јавног информисања (у даљем тексту: Комисија), непосредно на писарници Општинске управе Стара Пазова или путем поште - на адресу: Општинска управа Стара Пазова, Одељење за друштвене делатности, Светосавска 11, 22300 Стара Пазова, у затвореној коверти, насловљено са „Пријава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката из буџета општине Стара Пазова ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2022. години“.

Неблаговремене пријаве на конкурсу, или пријаве на погрешном обрасцу, Комисија неће разматрати.

Учесник конкурса који је поднео непотпуну односно непрецизну пријаву или документацију, обавештава се да недостатак отклони у одређеном року.

У случају непоштовања накнадно одређеног рока, пријава се неће ни разматрати.

Решење о расподели средстава по расписаном конкурсу, биће објављено на званичној интернет страници општине Стара Пазова и достављено свим учесницима конкурса.

Преузмите документа:

Текст јавног позива

Пријава за пројектно суфинансирање из области јавног информисања - Образац 1

Финансијски део извештаја - Образац 2.1

Наративни и финансијски извештај - Образац 2.2

Буџет пројекта - Образац

Одлука о додели средстава

Решење о додели средстава