Пољопривреда

Апел Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство

grb-voj-praviПокрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство апелује на пољопривреднике да се уздрже од паљења жетвених остатака.

Čítať ďalej...

Обавештење-контрола прскалица и орошивача у Србији

3-grb-srbijeПоштовани пољопривредници, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије-Управа за заштиту биља, обавештава Вас да је у току добровољна контрола прскалица и орошивача у Србији.

Čítať ďalej...

Конкурс за доделу подстицајних средстава за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и увођења ЕУ стандарда у објекте у којима се врши производња и прерада меса и млека у АП Војводини у 2015. години

grb-voj-praviЦиљ конкурса је побољшање квалитета млека, повећање сточног фонда, упосленост чланова домаћинстава која се баве сточарском производњом, проширење асортимана новим производима, брендирање производа и повећање животног стандарда на селу.

Čítať ďalej...

Важно обавештење за пољопривредне произвођаче

grb-thumbОпштина Стара Пазова подржава иницијативу SECPA-е о успостављању система збрињавања амбалажног отпада од индивидуалних корисника средстава за заштиту биља, која ће се реализовати на територији наше Општине 22.06.2015. године.

Čítať ďalej...

Бесповратна средства за прикључну механизацију и опрему Министарства пољопривреде у 2015-ој години

Бесповратна средства за прикључну механизацију и опрему Министарства пољопривреде у 2015-ој годиниНа основу Правилника о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу („Службени гласник РС”, број 105/14 од 03.10.2014. године) Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије додељује бесповратна средства.

Čítať ďalej...

Обавештење - позив на презентацију

grb-thumbДана 14.5.2015. године од 19:00 часова позивамо Вас да будете наши гости у Великој сали Беле зграде у Старој Пазови и да присусвујете презентацији Производња органске хране у пластеницима, заокружена производња.

Čítať ďalej...

Регресирање ђубрива и горива

Регресирање ђубрива и гориваМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је Правилнике о условима, начину и обрасцима захтева за остваривање права на регрес за ђубриво и регрес за гориво. Правилници су објављени у Сл. гласнику бр. 40 од 11.априла.2014. године.

Čítať ďalej...

Ускоро почиње подношење захтева за основне подстицаје у биљној производњи

Ускоро почиње подношење захтева за основне подстицаје у биљној производњиПраво на коришћење основних подстицаја имају: правно лице, предузетник и физичко лице-носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Čítať ďalej...

Правилник о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2015. годину

Правилник о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2015. годинуНа основу члана 51. став 1. Закона о ветеринарству ("Службени гласник РС", бр. 91/05, 30/10 и 93/12), Министар пољопривреде и заштите животне средине доноси Правилник о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2015. годину.

Čítať ďalej...