• Prečítané: 3708x

Обавештење о почетку реализације пројекта „Интегрисани приступ управљању јавном својином у општинама Стара Пазова и Рума” у оквиру грант шеме програма Еxchange 5

naslovna-exchange5Општина Стара Пазова и Рума успоставиле су партнерство у циљу спровођења пројекта „Интегрисани приступ управљању јавном својином у општинама Стара Пазова и Рума“ како би се окончао процес регистрације (Општина Рума) и успоставило ефикасно и одговорно управљање јавном својином у општинама Стара Пазова и Рума.

Реализација овог пројекта ће допринети унапређењу локалне економије путем интегрисаног управљања јавном својином у општинама Стара Пазови и Рума.

Пројекат ће бити реализован у периоду од 21.12.2018. до 20.06.2020. године. Вредност пројекта је 173.016,14 евра, од чега Европска унија финансира 87%, а општине Стара Пазова и Рума доприносе са 13% вредности пројекта.

Програм Еxchange 5 је намењен градовима и општинама у Србији, као подршка за ефикасно управљање имовином и подршка у стратешком планирању и програмском буџетирању. Главни модалитети подршке су додељивање средстава градовима и општинама путем грант шеме и техничка помоћ.

Програм финансира Европска унија из средстава ИПА 2014, а спроводе Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ у Министарству финансија (МФИН), док је СКГО имплементациони партнер.