• Prečítané: 5799x

Општини Стара Пазова признање – Вицешампион локалног развоја, категорија „Подршка привреди“

naslovna-opstini-stara-pazova-priznanje-vicesampion-lokalnog-razvoja-kategorija-podrska-privrediОпштина Стара Пазова добила је данас још једно признање, којим је потврђен допринос и напредак, који је остварила у области развоја привреде у последњих пет година. Председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, на свечаној националној конференцији, одржаној у Скупштини града Београда, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић и министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић, уручили су признање намењено за најбоље локалне самоуправе „Шампиони локалног развоја“ у категорији „Подршка привреди“, које додељује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио телевизија Србије уз институционално покровитељство Министарства државне управе и локалне самоуправе у партнерству са Развојном агенцијом Србије.

Овим признањем Општина Стара Пазова је још једном, од стране значајних институција, препозната као пример добре праксе, који ће се промовисати као начин на који и друге локалне самоуправе и градови у Србији могу да постижу достигнућа у планирању и бризи о сопственом развоју.

„Пре свега желим да захвалим на признању које нам је додељено. Изузетна је част наћи се у друштву представника значајних државних институција и локалних самоуправа, које својим радом доприносе заједничком циљу, а то је побољшање живота свих грађана и бржи развој наше земље, који подразумева рад и залагање за побољшања у најразличитијим аспектима. Као представник локалне самоуправе, која је за једно од најважнијих стратешких циљева зацртала управо непрестану подршку развоју привреде, обећавам да ћемо наставити борбу за повољно привредно окружење како би у најскоријој будућности привукли још страних инвестиција, које омогућавају бољу будућност за наше грађане, али исто тако пронашли најбоље начине како да помогнемо и домаћим привредницима на данашњем суровом економском тржишту“, изјавио је поводом примања признања Ђорђе Радиновић, председник Општине.

Ове године на конкурсу је у конкуренцији 33 општине и града, који су се пријавили, одрабрано и награђено пет шампиона и пет вицешампиона (међу којима и Општина Стара Пазова), који су видљивим реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду, значајно унапредили квалитет живота грађана у локалној зајеници и ниво услуга према грађанима, привукли нове инвестиције, успоставили партнерски однос и сарадњу са постојећом привредом, подстакли предузетништво и развој локалне економије.

О конкурсу „Шампиони локалног развоја“:

Конкурс НАЛЕД-a и Радио-телевизијe Србије, уз покровитељство Министарства државне управе и локалне самоуправе и у партнерству са Развојном агенцијом Србије, за избор најбољих пракси у раду градова и општина и награду „Шампиони локалног развоја 2018/19" отворен je био до 12. јуна. Oпштине и градови су могли да се такмиче у пет категорија - привлачење инвестиција, подршка привреди, сервис грађана, ефикасна управа и промоција туризма и културе.

Достигнућа градова и општина оцењена су у складу са пет критеријума, и то су применљивост решења, односно могућност да буде пренето у друге локалне самоуправе, мерљивост резултата и ефеката, домет решења (на колико грађана или привредних субјеката утиче предложено решење и на који начин), однос трошкова и бенефита, као и иновативност у осмишљавању решења.

Шампиони првог конкурса из 2013. године били су Беочин, Нови Сад, Ниш, Вршац и Звездара, док су вицешампионска звања понели Смедерево, Крушевац, Стара Пазова, Оџаци и Књажевац. Општина Стара Пазова је 2013. године понела вицешампионску награду у категорији „Промоција инвестиција“.

Фотографије: