• Prečítané: 3216x

Конкурс за доделу бесповратних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2018. години на територији општине Стара Пазова

grb-thumbНа основу Решења број: 020-31/2017-II, од 16.06.2017. године и Решења о измени Решења број: 020-42/2018-II од 25.06.2018. године, Комисија за доделу подстицајних средстава у пољопривреди, објављује Конкурс о додели бесповратних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2018. години на територији општине Стара Пазова.

Правилником о додели бесповратних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2018. години на територији општине Стара Пазова (у даљем тексту: Правилник) прописују се намена бесповратних средстава, корисници, обавезна документација, поступак додељивања бесповратних средстава, поступање с непотпуним пријавама, критеријуми за доделу средстава, закључивање уговора с корисницима бесповратних средстава, обавезе корисника средстава и друга питања значајна за реализацију дела мере 101 из Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Стара Пазова: Инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава – сектор млеко, сектор месо, сектор воће, грожђе, поврће (укључујући печурке) и цвеће, сектор остали усеви и сектор пчеларство (у даљем тексту: Програм).

Програм из става 1. овог члана усвојило је Општинско Веће, а Комисија за доделу подстицајних средстава у пољопривреди задужена је за његову реализацију.

Укупан износ бесповратних средстава који се додељује по Правилнику и по овом Конкурсу износи до 7.000.000,00 динара. Средства из става 1. овог члана додељиваће се путем конкурса који се објављује на сајту општине Стара Пазова, www.starapazova.rs (у даљем тексту: Конкурс). Конкурс је отворен закључно са 15.08.2018. године.

Документација поднета на Конкурс не враћа се. Средства за подршку инвестиција према Правилнику и по Конкурсу додељују се бесповратно. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 90% од укупне вредности инвестиције, односно вредности опреме.

Приликом обрачуна узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

Преузмите документа:

Текст конкурса

Правилник субвенције

Захтев

Изјава