• Pogodaka: 4310

Настављена традиција награђивања најуспешнијих ученика – Општина Стара Пазова ове године наградила преко 270 ученика и 70 просветних радника

naslovna-nastavljena-tradicija-nagradjivanja-najuspesnijih-ucenika-opstina-stara-pazova-ove-godine-nagradila-preko-270-ucenika-i-70-prosvetnih-radnikaИ док је крај августа предодређен за припреме ђака за почетак нове школске године, у Општини Стара Пазова се у ово време анализирају резултати и достигнућа ученика и наставника из претходне школске године и припремају вредне награде. Ове године, последњег августовског дана, награђен је, до сада, рекордан број ученика, преко 270 ученика и 70 наставника и васпитача.

За одличан успех, владање и однос према школи и школским обавезама, награђено је 15 ученика генерације модерним таблет уређајима и преносивим екстерним батеријама. 82 ученика, носилаца „Вукове“ дипломе награђено је са таблет уређајима, а око 170 ученика, који су били успешни на међународним, републичким и окружним такмичењима награђено је вредним новчаним наградама. Све награђене категорије добиле су и званичне Похвалнице Општине Стара Пазова.

Праћено гласним аплаузима, у препуној скупштинској сали, награде ученицима, наставницима и васпитачима доделили су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова и Жељко Шолаја, начелник Одељења за друштвене делатности.

„Драго ми је да вас ове године видим у још већем броју. Ви сте доказ да се свака наша подршка вама, који се трудите да стекнете образовање, враћа на најбољи начин. Ваш марљив рад и одличан успех далеко се чују, а резултати тог рада нашу општину сврставају у сам врх и зато вам се у име наше локалне самоуправе захваљујем и желим вам још успешнији наставак школовања. Сигуран сам да ће многи од вас, ако не и сви, постићи много у животу. Треба да је поносна свака општина која има оволико „Вуковаца“ и ученика, који чак и на међународним такмичењима постижу одличне резултате. Свакако да не смемо да заборавимо ни родитеље и наставнике, који су заједно са вама заслужни за ваш сјајан резултат. Свима вам се још једном захваљујем и поручујем да ће ваша општина увек бити ту за вас, јер ћете једнога дана управо ви наставити заједничку борбу за нашу бољу и лепшу Општину“ поручио је Ђорђе Радиновић председник општине, најбољим ученицима на церемонији доделе награда.

И ове године "Правилником о награђивању" одређено је да се награде и најбољи просветни радници по избору и предлогу Наставничких већа. По предлогу Актива директора старопазовачке општине, на церемонији је за најбољег директора општинском Похвалницом награђен Бошко Милојевић, директор старобановачке основне школе.

Општина Стара Пазова годинама уназад регресира превоз ученика и студената до њихових образовних установа, 40% од цене месечне карте за превоз, Општина обезбеђује за средњошколце и студенте који путују ван територије општине, а 80% од цене месечне карте, за школарце који путују између насеља унутар општине.

Традиционално се купује и опрема све ђаке прваке школским уџбеницима и неопходним прибором. У сарадњи са Патријаршијом Српске Православне Цркве, сваке године награђује петнаестодневним едукативним путовањем на грчко острво Крф, најуспешније ученике из основних школа по избору наставничких већа.

Даје се и подршка младим талентима – студентима који имају просек оцена преко 9, додељују се новчана средства путем Конкурса локалне самоуправе, тако да сваке године, у просеку 60 студената са територије наше општине, путем овог конкурса добије око 60.000 динара.

Фотографије: