• Pogodaka: 4821

Председник Радиновић уручио помоћ грађанима у Општини Звечан

naslovna-pomoc-opstini-zvecanПетак, 13. јул 2018 - Поводом Дана Општине Звечан, делегација Општине Стара Пазова, предвођена председником општине, Ђорђем Радиновићем боравила је у дводневној посети у јужној српској покрајини. Представнике пријатељских општина из Србије и Републике Српске угостили су домаћини Вучина Јанковић, градоначелник Општине Звечан и Иван Тодосијевић, председник привременог органа.

Више година уназад Општина Стара Пазова и Општина Звечан негују изузетно леп однос, а да постојећи Споразум о братимљењу ове две општине није само формалност на папиру, доказују узајамне посете и нераскидиве везе, које су успостављене као обострана иницијатива.

Са искреном намером да се, колико је могуће, помогне српском живљу на Косову и Метохији, и овога пута, први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић је, поводом Дана Општине Звечан, у име наше Општине пружио подршку српском народу, који је одлучно остао на својим огњиштима и без обзира на потешкоће са којима се сусреће, наставља да живи на овим просторима.

У знак пажње и бриге о онима у оскудици, заједно са Црвеним крстом Општине Стара Пазова, руководство општине је обезбедило и поделило преко 120 пакета помоћи са основним животним намирницама социјално угроженим породицама. Председник Ђорђе Радиновић је за спортске клубове обезбедио и спортске реквизите, те је клубовима и школама из Општине Звечан подељено 90 лопти за кошарку, одбојку и фудбал. За ђаке генерације Општине Звечан обезбеђене су вредне новчане награде, а посебну помоћ председник је уручио дечаку из сиромашне многочлане породице, који је услед трагичног догађаја остао без оца.

"Оно што ми из других делова Републике Србије чинимо за вас овде на Косову и Метохији је можда скромно, али ипак мислим да је значајније од свега да се сећамо свога народа и да мислимо на вас. И убудуће, сваке године, надам се дуго, долазићемо овде и наравно увек понети нешто са наше стране као знак бриге и пажње, да сведочи о нашим братским односима, чиме ћемо на делу заједно градити будућност за генерације које долазе. Од срца вам честитам овај дан и желим сваког успеха у напорима које улажете за добробит општине Звечан и свих ваших грађана", поручио је обраћајући се присутнима на свечаности, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Овом приликом за храм Светог великомученика Георгија у Звечану, из Општине Стара Пазова су донети и уручени, раније припремљени, црквени предмети за богослужења: два престона крста, као и три сета свештеничких прибора за вршење молитава и Светих Тајни (прибори за причешће болних, прибори за крштења и ручни крстови), који ће бити у практичној употреби од стране свештеника који службују на парохијама у Звечану.

Своју захвалност за указану љубав на делу, Општини Стара Пазова, уз срдачне поздраве свим њеним грађанима, послале су све породице које су примиле несебичну помоћ од пријатеља из Срема, са обећањем да ће увек памтити добра дела, добрих људи.

У таквом расположењу и искреним братским осећањима је, и ове 2018. године, обележен Дан братске Општине Звечан.

Фотографије: