• Pogodaka: 7168

Инвестицијом од 2,5 милиона евра до врхунских услова за енергетско напајање привредне зоне и привредника у Крњешевцима и општини Стара Пазова

naslovna-investicijom-od-dva-ipo-miliona-eura-do-vrhunskih-uslova-za-energetsko-napajanje-privredne-zone-i-privrednika-u-krnjesevcima-i-opstini-stara-pazovaПоред великог броја компанија, које већ послују у Индустријској зони у Крњешевцима и Шимановцима, и домаћинства из ова два насеља моћи ће да рачунају на квалитетнију испоруку и напајање електричном енергијом захваљујући инвестицији ЕПС дистрибуције, вредне 2,5 милиона евра. У питању је изградња трафостанице у Крњешевцима капацитета 30 мегавата, чији су радови почели, почетком октобра прошле године, на парцели површине 31 хектар.

Грађевински радови на изградњи трафостанице се приводе крају, следе електрорадови, а према речима извођача радова, ускоро стиже и енергетски трансформатор и примарна опрема растављачи и прекидачи.

Општина Стара Пазова је поред земљишта обезбедила и важан део инфраструктуре и неопходну администрацију, а први човек Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, истиче да ће изградњом ове трафостанице бити растерећена трафостаница у Новој Пазови те ће инвеститори, који послују у овом делу Старе Пазове имати још квалитетнију испоруку електричном енергијом.

„Захваљујући Републичкој Влади и премијеру Александру Вучићу, нађен је модел и начин да се уложе средства у изградњу још једне трафостанице великог капацитета на територији наше општине. Инфраструктурна опремљеност је кључна за привлачење инвеститора, а трафостанице овог типа су свакако гарант квалитетне испоруке електричне енергије, на шта инвеститори увек гледају приликом одабира места пословања и улагања“, истакао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, приликом обиласка радова.

Трафостаница у Крњешевцима би требало да буде завршена до краја ове године, односно прва етапа радова, чиме ће потенцијални инвеститори добити прилику да квалитетније послују у овој Индустријској зони. Руководство локалне самоуправе уверења је да ће изградња друге трафостанице у општини, односно опремање Индустријске зоне у Крњешевцима, засигурно привући потенцијалне инвеститоре, који поред већ постојећих, могу рачунати на доступност свих неопходних енергената, што ће свакако допринети привредном развоју Општине Стара Пазова.

Видео прилог РТВ Стара Пазова: