• Pogodaka: 8616

Председник Радиновић гост патријарха српског Господина Иринеја

naslovna-predsednik-radinovic-gost-patrijarha-srpskog-gospodina-irinejaПредседнику општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу, указана је ове недеље посебна част да буде гост Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја. Овим гестом српски патријарх је још једном указао захвалност председнику Радиновићу, као једном од најистакнутијих личности, која је дала и даје подршку у раду Српске Православне Цркве, њеног свештенства и верног народа на територији старопазовачке Општине, а и шире.

Пријем и сусрет, који је уприличен у Патријаршији у Београду, био је надасве срдачан, а поред разговора о до сада урађеним обимним пројектима подршке, које је иницирао и спровео председник Радиновић предводећи ову сремску Општину, било је разговора и о будућим плановима, посебно и о изградњи новог храма у насељу Бановци-Дунав, што ће бити велика радост за целу Српску Православну Цркву и житеље овог насеља.

Заједно са председником Радиновићем, на пријему је био и председник ГО Палилула Александар Јовичић, који је такође остварио лепу сарадњу са Српском Православном Црквом, нарочито у смислу подршке јединственом пројекту, званичног гласила Српске Православне Цркве за децу - листа Светосавско звонце, творца пројекта под називом ”Стопама наших предака". Два председника су заједно са још три госта Његове Светости у наставку пријема разговарали о веома позитивним резултатима поменутог пројекта, коме су свако понаособ значајно допринели.

Захваљујући овом успешном пројекту и његовом едукативном, културном и практичном карактеру, преко 250 најталентованијих ђака основних и средњих школа из читавог региона: Србије, Републике Српске, Федерaције БиХ и Црне Горе, путовало је на острво Крф у Грчку. Као учесници акције посебно су се истакли и награђени ученици основних школа из наше Општине, који се на основу својих успеха бирају сваке године.

На крају сусрета, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уручио је г. Ђорђу Радиновићу, у име захвалности и као сведочанство његовог доприноса, Грамату за несебично залагање и помоћ СПЦ и њеној мисији и пожелео сваког добра и напретка од Бога на одговорним пословима које обавља.

Фотографије: