• Pogodaka: 8378

Ускоро креће уређење ОШ „23. октобар“ у Голубинцима захваљујући пријатељском гесту руске компаније „РЖД интернешнал“

naslovna-uskoro-krece-uredjenje-os-23-oktobar-u-golubincima-zahvaljujuci-prijateljskom-gestu-ruske-kompanije-rdz-internationalКао сведочанство пријатељских односа Руске Федерације и Републике Србије, поред значајних инвестиција и бројних, успешно реализованих, пројеката на територији наше земље, у општини Стара Пазова ускоро креће реализација радова на санирању крова и опремање намештајем ОШ „23. октобар“ у насељу Голубинци.

Kомпаниjа руских железница "РЖД интернешнал" која ће до краjа августа завршити модернизациjу пруге Рума - Голубинци, средствима из руског кредита, има у плану да одвоји средства за радове на голубиначкој основној школи. Ово је и званично објављено приликом посете Голубинцима Њ.Е. амбасадора Руске Федерације у Србији господина Александра Чепурина и генералног директора „РЖД интернешнал“ господина Сергеја Павлова.

Високе госте и водеће људе руске железнице у улози домаћина дочекали су представници старопазовачке локалне самоуправе, школске управе, ученици школе и мештани Голубинаца.

Поздрављајући све присутне и захваљујући на лепом и пријатном дочеку, Њ.Е. Aлександар Чепурин jе нагласио пријатељску намеру да „обнова пруге и школе у Голубинцима буде на корист грађана тог краjа и да су хуманитарне активности начин пословања компаниjе "РЖД интернешнал".

"РЖД jе наjвећа компаниjа у Русиjи у коjоj ради више од милион људи, тако да можемо да помогнемо и обновимо и школу у Голубинцима. Наши стручњаци су се већ упознали са радовима коjи треба да се изведу и треба да их завршимо до почетка школске године", рекао jе Павлов новинарима.

„Изузетно задовољство је што имамо привилегију да се традиционални добар однос Србије и Русије у пракси оствари управо у старопазовачкој Општини, у Голубинцима. Наша локална самоуправа у координацији са ЈП „Дирекција за изградњу општине Стара Пазова“ брине о одржавању и уређењу великог броја објеката и до сада је реализовано више значајних подухвата и овде на школи у Голубинцима. Свакако подршка и помоћ Руске Федерације је вишеструко значајна и ми смо изузетно захвални на томе како Њ.Е. господину Чепурину, тако и господину Павлову и руској компанији која показује висок ниво своје друштвене одговорности“, поручио је Горан Савић, помоћник председника Општине Стара Пазова за економски развој и стратешки маркетинг.

Госте су мештани Голубинаца дочекали са одушевљењем, а оркестар школе jе извео песму „Подмосковске вечери“. Како је најављено из "РЖД интернешнал" у плану је да помогну jош четири или пет образовних установа у Србиjи, а радови у голубиначкој школи ће бити завршени до 1. септембра, односно почетка следеће школске године.

Видео запис РТВ Стара Пазова

Фотографије: