• Pogodaka: 7855

Додатних 18 милиона евра инвестиција и 120 нових радних места

Додатних 18 милиона евра инвестиција и 120 нових радних местаУ старопазовачкој Општини ускоро ће, захваљујући новој страној инвестицији и проширењу производних капацитета, бити отворена драгоцена нова радна места. У питању је, један од највећих послодаваца на територији Општине - компанија “Streit Nova”, где ће се у наредном периоду упослити још 120 радника.

Oво је у петак, 14. новембра у Влади Републике Србије прецизирано потписивањем Меморандума о разумевању о инвестирању компаније "Meita – Streit Grupe" у Старој Пазови, која ће бити намењена проширењу производних капацитета у вредности од 18 милиона евра и инвестиције од 30 милиона евра за изградњу погона у Обреновцу. Инвестиција ове компаније, у оквиру предвиђених активности, достићи ће 48 милиона евра.

Меморандум су потписали министар привреде Жељко Сертић и председник "Meita Group" Бен Че, као и извршни директор "Streit Group" Реми Бартелме, затим, градоначелник града Беoграда Синиша Мали, председник Oпштине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и Мирослав Чучковић, председник Општине Обреновац.

"Повољно окружење за инвеститоре и њихово пословање и ефикасна администрација локалне самоуправе су примарни задаци, за чије остварење сам се, пре нешто више од две године, ангажовао са својим тимом. Ова и друге досадашње инвестиције показатељи су значајног успеха на том пољу, а наш крајњи циљ је континуитет у подизању квалитета живота грађана и олакшање егзистенције и њихових свакодневних потреба. Пред нама је још много посла и обавеза које захтевају добру и одрживу стратегију, посвећеност и истрајност у раду", поручио је поводом догађаја у Влади Србије председник Радиновић.

„Streit Nova“ се бави производњом делова за аутоиндустрију и у Старој Пазови запошљава преко 200 радника металске струке. Новим проширењем капацитета у вредности од 18 милиона евра запослиће се нових 120 радника у наредне 3 године. Проширење капацитета и додатно запошљавање радника резултат је изузетне сарадње старопазовачке локалне самоуправе и ове реномиране светске компаније. Компанија „Streit Nova“ је започела своје пословање доласком у старопазовачку Општину још 2004. године када је реализована brownfield инвестиција и основана фабрика у Новој Пазови. Све до 2013. године фабрика се успешно бавила производњом и извозом компоненти за аутомобиле произвођaча Renault, Peugeot, Citroen, Honeywell итд. Садашњи погони фабрике, који су свечано отворени у фебруару 2014. године, простиру се на око 6.000 квадратних метара, а још 2000 квадрата намењено је административним службама.

Фотографије: