• Pogodaka: 7334

Задовољни посетиоци и учесници 8. Регионалног сајма привреде у Новој Пазови

Задовољни посетиоци и учесници 8 Регионалног сајма привреде у Новој ПазовиОвогодишњи, управо завршени, осми по реду, Регионални сајам привреде донео је прегршт новитета са привредне сцене регије Срема, а и шире. Међу 100 излагача, који су посетиоцима Сајма представили свој производни програм, своје делатности за које су се као привредници определили, новитете и пословна достигнућа нашле су се бројне бранше.

Од металне и пластичарске индустрије, ауто индустрије, хемијске индустријe, грађевинарства, пољопривредне механизације, па све до туризма, угоститељства, текстила и кућне радиности. Главни организатори Сајма били су Сремска привредна комора и Општина Стара Пазова, уз подршку Покрајинског серетаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Сајам је свечано отворен уз стихове песме „Диван је привредни Срем“, што је и гесло манифестације, у присуству високих званица Владе Републике Србије, представника коморског система Републике Србије, делегација из пријатељских земаља и региона, као и многих других уважених гостију из света привреде.

На самом почетку свечаног програма све учеснике и уважене госте поздравио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, који је у својој поздравној речи између осталог нагласио: „Циљ којим се, као организатори Сајма, руководимо је да ова манифестација буде мост који повезује привреднике, да стратешки подржимо даљи развој привреде, како у Срему, тако и изван овог региона. Једно од наших највећих достигнућа је успешно позиционирање Регионалног сајама привреде као препознатљивог бренда, не само међу привредницима, већ и међу стручним институцијама и грађанством. Вишегодишња традиција одржавања сајма и све већи број излагача најразличитијих бранши, сведочи о значају и улози овог привредног догађаја. Нека програм овогодишњег Сајма буде разлог више да нас овде у старопазовачкој Општини посетите и следеће године!“

Потом су се присутнима обратили и председник Сремске привредне коморе, Ђорђе Божић, као и потпредседник Привредне коморе Србије, Здравко Јелушић.

Свечани тренутак отварања припао је Игору Мировићу, који је у свом обраћању истакао значај привредног развоја старопазовачке општине, који се огледа у привлачењу страних и домаћих инвеститора, као и приметном развоју локалне инфраструктуре. „Предузетнички дух који овде влада поткрепљује чињеницу да се кроз развој приватног бизниса може допринети изласку из економске кризе, а да су управо овакви сајмови прилика за нова пословна познанства и контакте. Још један значајан фактор су људи, јер није кључни пазовачки успех у томе што се налазите близу магистралних путева већ иницијатива, рад и развојни пројекти који се овде спроводе“, закључио је Мировић на крају свог обраћања.

Изложбени програм Сајма су, ове године, нарочито обогатиле презентације на актуелне теме, где се могло више чути о социјалном предузетништву као важној грани подршке развоју привреде, сивој економији и њеним последицама, увозу на тржиште Руске Федерације и извозним потенцијалима, који су ововремена прилика за нашу земљу.

Посебну пажњу привукао је и мини Сајам запошљавања, који је окупио велики број заинтересованих посетилаца, а још један новитет било је и представљање Српске академије иновационих наука, која је имала прилику да се са својим изложбеним програмом, после више поставки у престоници, први пут представи у једној локалној средини.

Напор који, у реализацију и промоцију Сајма и његових циљева, заједнички улажу Сремска привредна комора и Општина Стара Пазова, али и привредници и учесници, из године у годину, доносе видљиве резултате. Ово је и повод више да се привреди и свим њеним пратећим садржајима, и у наредним годинама, укаже неопходна пажња и подршка, када Општину Стара Пазова, пазовачке привреднике и Пазовчане очекује десетогодишњи јубилеј - првог Регионалног сајма привреде.

Фотографије: