• Pogodaka: 7981

Наставак значајних инвестиција у Општини Стара Пазова

Наставак значајних инвестиција у Општини Стара ПазоваСвечаним полагањем камена темељца у четвртој индустријској зони Општине Стара Пазова, компанија Делта холдинг је обележила почетак изградње будућег дистрибутивно-логистичког центра, који ће се налазити у непосредној близини новог регионалног дистрибутивног центра трговинског ланца Делез Групе.

Камен темељац су свечано поставили Мирослав Мишковић, председник Делта Холдинг компаније и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Дистрибутивни центар ће бити намењен за прехрамбене производе и робу широке потрошње, а инвестиција износи 10,2 милиона евра.

Присутнима се обратио Дејан Јеремић, потпредседник Делта Холдинга за оперативне послове. „Велико је задовољство што почињемо још један важан пројекат у Општини Стара Пазова, а један од разлога је и изузетна сарадња коју смо остварили са локалном самоуправом и њеним руководством. Морам истаћи да смо све административне потребе и неопходне дозволе остварили у рекордном року што ће допринети да планирамо брзу реализацију поменуте инвестиције“, истакао је Јеремић, а потом и додао да се очекује да ће објекат бити завршен до краја јануара 2015. године уз капацитете за 400 нових радних места.

„Стратегија наше локалне самоуправе је да ефикасност администрације, рад и предусретљивост према заинтересованим инвеститорима буде један од најважнијих приоритета. На овај начин постајемо поуздани партнери отварајући могућности за нове инвестиције, нова радна места, што је сигуран пут ка јачој и стабилнијој привредној клими у нашој Општини. Свесни смо да свака нова инвестиција, у овом тешком времену, значи много, али и да смо на себе преузели велики и веома захтеван задатак, да стварамо боље услове за живот свих суграђана. Посебна награда за рад наше локалне самоуправе, рад мојих најближих сарадника и мене лично су управо овакве инвестиције, које ће нашу Општину учинити још развијенијом и помоћи да омогућимо сигурну егзистенцију за што више Пазовчана“, поручио је на свечаности Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Површина објекта ће бити 20.400м2, са могућношћу да се у другој фази изгради још 14.500 квадрата складишног простора. Комплекс ће имати 26.000 палетних места и 30 утоварних рампи. Из овог дистрибутивног центра свакодневно ће се отпремати роба за 15.000 купаца широм Србије, међу којима су и трговински ланци Делез и Идеа. Послове заступања, увоза и дистрибуције робе широке потрошње компанија реализује сарађујући са реномираним партнерима као што су: Beiersdorf (Nivea, Hansaplast, Eucerin), Diageo, SC Johnson, Gala, Ferrero, Buitoni.

Фотографије:

Прилог са РТВ