• Pogodaka: 6137

Руководство Општине решило дугогодишње питање колективног уговора са предшколским установама

Руководство Општине решило дугогодишње питање колективног уговора са предшколским установамаУ циљу решавања дугогодишњег правног питања запослених из старопазовачких предшколских установа „Радост“ и „Полетарац“ Општина Стара Пазова је данас је и званично потписала Колективни уговор са поменутим установама.

Овим уговором уређена су права, обавезе и одговорности из рада и по основу рада - свих запослених, којима се средства обезбеђују из буџета Општине, као и међусобни односи уговорних страна.

У име Општине уговор је потписао председник Општине Ђорђе Радиновић, а остали потписници су: Борислава Бањеглав Клаћик, директор ПУ „Радост“, Милан Марковић, председник Синдиката образовања Србије СО ПУ „Радост“, Јасмина Башкот, председник ССПВОС СО „Радост“, Радмила Богдановић, заменик директора ПУ „Полетарац“ и Снежана Јовичић, председник Синдиката образовања Србије СО ПУ „Полетарац“.

Након потписивања своју велику захвалност за разумевање, које је захваљујући садашњем општинском руководству, добијено после скоро 16 година, исказали су понаособ директорке предшколских установа и представници њихових синдиката. „На овај моменат смо чекали заиста дуго, верујте да је ово за све нас запослене, веома значајан дан. Хвала Вам још једном што нам и на овај начин омогућујете и мотивишете нас да свој посао радимо на најбољи могући начин“, нагласила је у свом обраћању Радмила Богдановић из ПУ „Полетарац“.

Руководство Општине решило дугогодишње питање колективног уговора са предшколским установамаСвоје задовољство исказао је председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и при томе додао: „Искористио бих ову прилику за још једну лепу вест, а то је да најавим да смо завршили скоро све припремне радње за изградњу објекта вртића у Белегишу. Нарочито се радујемо што кроз овај пројекат настављамо побољшање услова за децу и њихове родитеље, што као локална самоуправа на делу показујемо да истински бринемо о будућности општине и њеног становништва. Ово је само један од пројеката у оквиру којих желимо да у служби грађана уредимо сва питања од виталног значаја за свакодневни живот и њихово боље функционисање.”