• Pogodaka: 7682

Јавни позив за обуку у области предузетништва и избор најбољих пословних идеја

grb-thumbРегионални едукативни центар – Банат реализује пројекат „ИСТРАЖИ СВОЈ БИЗНИС – ФАЗА 2“ у партнерству са 7 организација из јавног и приватног сектора на територији 3 локалне самоуправе: Кикинде, Новог Сада и Старе Пазове. Пројекат се реализује у оквиру Програма „Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих –главна фаза“ који спроводи Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, а уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Пројектом је предвиђено да укупно 30 младих незапослених лица са територије Срема, похађа основну обуку из предузетништва у трајању од десет дана. Након тога ће се одржати Елиминационо такмичење, на којој ће Стручна комисија одабрати 10 најбољих учесника са најбољим пословним идејама који ће се квалификовати у наредну фазу пројекта – Напредну обуку из предузетништва. Током двомесечне напредне обуке, кроз специфичан менторски рад са акредитованим менторима из регионалне развојне агенције и пројектним партнерима из приватног сектора, учесници ће комплетно припремити и до детаља развити своје пословне планове. Њихове пословне планове ће оценити Стручна комисија на Финалном такмичењу и изабрати 4 најбоља учесника који ће након регистрације привредних субјеката добити вредне награде. Све обуке ће се одржавати у Старој Пазови. У случају довољног броја учесника, може се формирати група и у неком другом месту у Срему.

Учесници пројекта стичу право на:

  • БЕСПЛАТНУ Основну обуку из предузетништва – укупне вредности 345.000 РСД – свих 30 учесника
  • БЕСПЛАТНУ Напредну обуку из предузетништва – укупне вредности 172.500 РСД – свих 30 учесника
  • НОВЧАНУ НАГРАДУ за четворо првопласираних на Финалном такмичењу у бруто износу од:
    230.000 РСД (за освојено I и II место)
    180.000 РСД (за освојено III и IV место) 
  • НЕФИНАНСИЈСКУ КОНСУЛТАНТСКУ ПОДРШКУ од стране пројектних партнера у првих годину дана пословања.

Овим путем позивамо сва заинтересована незапослена лица, старосне доби до 30 година, са територије Срема да доставе своје пријаве за учешће, на адресу:
Регионални едукативни центар – Банат
Др. Корнела Радуловића 18
23000 Зрењанин
са назнаком “Јавни позив за обуку у области предузетништва и избор најбољих пословних идеја - СРЕМ” или на адресу office@recbanat.rs.

Образац за пријављивање, можете преузети на интернет адресама: www.starapazova.rs и www.recbanat.rs, или у просторијама Националне службе за запошљавање у Старој Пазови.

Рок за пријаву је отворен до попуне места.

Одлука о избору полазника објавиће се на сајту РЕЦ Банат.

Детаљније информације у вези са Јавним позивом могу се добити на интернет страници: www.recbanat.rs или путем електронске поште: office@recbanat.rs.

Преузмите документа:

Текст јавног позива

Образац пријаве