• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Општина Стара Пазова, у којој живи велики број Словака, похваљена је и истакнута као пример како треба да функционишу словачке институције и како треба да изгледа подршка локалне самоуправе истим за њихово нормално и успешно пословање. Први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, добио је похвале због иницијативе и спровођења пројеката, који за циљ имају јачање националне свести и културног идентитета Словака у Старој Пазови, али и шире.

Словачку делегацију, предвођену амбасадорком Словачке у Србији, Дагмар Репчековом, дочекали су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Милан Беара, заменик председника општине и Љибушка Лакатош, народна посланица са сарадницима.

„Годинама уназад смо обновили готово све објекте словачке заједнице, јер не само да служе мањинском народу, већ су и споменици културе у нашој средини. Поносан сам што у општини Стара Пазова није важно ко је Србин а ко Словак, већ ко је какав човек.“ - изјавио је овом приликом Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Чињеница је да у Општини Стара Пазова у раду локалне самоуправе, институција и јавних предузећа у великом броју партиципирају и представници словачке националне мањине сходно својим стручностима и компетенцијама. Приликом посете општини, на састанку са представницима локалне самоуправе разматране су могућности даље сарадње у области културе, образовања и спорта, а није искључена ни будућа сарадња на пољу економије.

Захваљујући традиционалној и историјској повезаности са Републиком Словачком, као и пријатељским и родбинским односима, Општина Стара Пазова је потписала бројне протоколе о сарадњи са градовима и општинама из ове, веома развијене европске државе.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije