• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Захваљујући традиционалној и историјској повезаности са Републиком Словачком, као и пријатељским и родбинским односима, Општина Стара Пазова се побратимила са општинама Подунајског микрорегиона Републике Словачке.

У радној посети Општини Стара Пазова, ове седмице борави словачка делегација из Општине Бела, из Словачке Републике, коју чине Матуш Крајчи, председник Општине, Јан Филип, асистент за међународне односе, Ленка Ковачова и Ана Ходонова, менаџерке за пројекте Европске уније. Тим поводом, одржан је и састанак двеју делегација са темом развијања сарадње две општине у области израде заједничких пројеката за добијање средстава ЕУ. Матуш Крајчи, председник Општине Бела је говорио о досадашњем искуству и конкректним пројектима које су реализовали захваљујући средствима из ЕУ - фондова, изразивши наду, да ће овај сусрет донети нове пројекте за обе стране.

У развој сарадње верује и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, који је најавио да се већ у мају отварају конкурси за пројекте Дунавске стретегије, где могу да учествују све земље дунавског слива, а за средства, Општина Стара Пазова ће аплицирати са партнерима из Словачке.

„У интересу је свих грађана Општине Стара Пазова, да заједнички негујемо пријатељске односе и да ширимо сарадњу на свим пољима, са што више градова и општина из Европе. Данас смо са делегацијом из словачке Општине Бела, одржали један конструктиван састанак, на којем смо разговарали о свим могућностима заједничког аплицирања на конкурсе фондова ЕУ. Ми као држава на путу ка ЕУ, морамо што више да сарађујемо са државама чланицама ЕУ, а генерално политика државног врха јесте што бржа реализација евроинтеграција како би грађани Србије живели што боље. Већ почетком маја Општина Стара Пазова ће аплицирати на конкурсе за пројекте Дунавске стратегије, а сагледавајући до сада успешно реализоване пројете, сматрам да ћемо имати успеха и на овом, на којем право аплицирања имају све земље у дунавском сливу.“, истакао је, након састанка, Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

Сарадња Општине Стара Пазова и Општине Бела, почела је прошле године, гостовањем старопазовачког ансамбла КУД-а „Бранко Радичевић“ у Белој.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije