• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

У холу Покрајинске владе у Новом Саду данас су свечано потписани Уговори о додели средстава за регресирање превоза ученика средњих школа у АП Војводини за период септембар – децембар 2016, која су обезбеђена Конкурсом Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.

Уговор је у име Општине Стара Пазова потписао заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара, а по овом Конкурсу, наша Општина ће добити подршку са око 4 милиона динара намењених искључиво за регресирање превоза ученика средњих школа.

„Да би у што већој мери растеретили буџет Општине, ми са великом пажњом пратимо све конкурсе које расписују покрајинске и републичке институције. Овога пута конкурисали смо за регресирање трошкова превоза ученика средњих школа и добили средства у износу од око 4 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада. Наша локална самоуправа брине о потребама ученика и студената, где сваке године субвенционишемо њихов превоз у смислу одласка и повратка са наставе. Средства која смо данас добили, потписивањем овог уговора, чини део средстава, око 11%, од поменутог укупног износа, који општина издваја у ове намене. Ми ћемо и даље наставити да пратимо и да аплицирамо, по различитим основама за доступна средства, из Републике и Покрајине, како би олакшали финансирање за релевантне категорије становништва, и самим тим омогућили квалитетније функционисање свих сфера друштвеног живота“, изјавио је медијима, након потписивања Уговора, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

С обзиром да велики број средњошколаца, њих 1443, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова и који су уписали неку од средњих школа у овој школској години, путују до школа, како међумесним, тако и међуградским превозом у Београд и Земун, Општина Стара Пазова годинама уназад учествује у покрићу дела трошкова њиховог превоза како би се олакшао породични кућни буџет. Покрајински секретаријат за образовање прописе, управу и националне мањине, овим Конкурсом обезбедио је укупно 70.800.000 динара за 43 општине и неколико градова у АП Војводини.

Након свечаног потписивања Уговора, потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, представио је и могућности инвестирања у области образовања, планиране за наредне три године.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije