• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

На самом уводу свечаности обратила се Татјана Матић, државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација говорећи о практичном значају сајмова и генералном повезивању и улози сарадње локалних самоуправа и државних институција. У име главног суорганизатора Сајма привреде обратио председник Сремске привредне коморе Ђорђе Божић, а потом и први човек старопазовачке Општине председник Ђорђе Радиновић.

„Хвала председнику Покрајинске владе господину Мировићу што подржава овај Сајам као важан привредни догађај у региону Срема и АП Војводини. Водећи се снагом привреде, која на нашој територији расте и развија се још од давних седамдесетих година прошлог века, Сајам смо пре тачно једну деценију покренули скромно, али са снажном жељом да постигне ниво, који након много труда има данас. Поносни смо што сваке године расте заинтересованост привреде за овај сајам, што имамо све више излагача, а посебно је значајно што ова манифестација привлачи привреднике и ван граница наше земље. Регионални сајам привреде је догађај, који су дугогодишњи успешни привредници, али и они који су на свом зачетку позиционирања на конкурентном тржишту, поставили међу најважније догађаје у годишњем пословном плану. Хвала им на томе јер да није привредника наша Општина сигурно не би имала статус који има данас“, закључио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

„Данас смо на сајму у Новој Пазови видели снажне потенцијале привреде Срема, али и других крајева Србије. Видели смо да су мере које се предузимају, пре свега на националном нивоу, дале резултате који се огледају у расту броја запослених, као и у расту индустријске производње и бруто друштвеног производа, што треба очувати“, рекао је Игор Мировић и подсетио на чињеницу да су у општини Стара Пазова још пре четири деценије почеле са радом прве породичне занатске радње, те да данас послује преко 1000 приватних предузећа и 3000 предузетничких радњи.

Председник Мировић је додао да добри резултати обавезују да се настави са радом на стварању предуслова да Србија и АП Војводина остану дестинација која привлачи атрактивне улагаче, како домаће, тако и стране.

Сајам годинама уназад успешно организују општина Стара Пазова и Сремска привредна комора, а посећеност ове манифестације претходних година и овогодишњи број од око 200 излагача, доказује да је општина Стара Пазова препозната као право место за овакве врсте окупљања, јер се овде успешно развијају и опстају разноврсне индустријске делатности: металопрерађивачка, металска, пластичарска, гумарска, дрвопрерађивачка, грађевинарство и друге.

У наредна четири дана, поред излагачког дела, на Сајму ће бити одржане бројне презентације са актуелним привредним темама, а посебан значај има и иначе веома посећени Сајам запошљавања.

Како би дали подршку развоју привреде на локалном нивоу, излагачима је обезбеђен бесплатан, опремљен излагачки простор, а за све посетиоце Сајма, улаз се не наплаћује. Сајам ће 22. и 23. септембра бити отворен од 10 до 19 часова, а већ у суботу 24. септембра посетиоци ће моћи на истом месту да присуствују отварању „Гастро Срема“, гастрономско културно–туристичке манифестације у организацији Туристичке организације општине Стара Пазова.

Комплетну агенду Х Регионалног сајма привреде можете погледати овде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije