• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

У намери да се ђацима првацима помогне да лакше превазиђу почетак школовања и да што пре крену да савладавају градива, локална самоуправа на иницијативу свог руководства и ове године обезведила је сетове школских прибора за све ђаке прваке. Сусрет са ђацима протекао је у лепом расположењу, уз разговор и дружење, а посебно изнанађење за децу били су и слаткиши, којима су их почастили представници старопазовачке Општине.

Захваљујући пажљиво планираном распореду обилазака, свих 645 ученика са територије Општине, који су се ове године уписали у основну школу, имали су прилику да упознају заменика председника Општине Милана Беару, затим начелника општинског Одељења за друштвене делатности Жељка Шолају, општинску просветну инспекторку Милеву Љубинковић и шефа Кабинета председника Општине Немању Стикића.

У разговору са најмлађим основцима у школама „Вера Мишчевић“ у Белегишу, „Слободан Савковић“ у Старим Бановцима и у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови Милан Беара, заменик председника општине, пожелео је првацима успешан почетак у будућем школовању и брзо и лако прилагођавање на нове обавезе.

„Драга децо, вероватно су вам први школски дани необични, јер је полазак у школу велика промена за свако дете. Важно је да своје обавезе прихватите са одговорношћу, а за игру и дружење у школи увек има времена. Упознаћете у овим клупама можда и своје најбоље пријатеље. Ми вам желимо да будете срећни, здрави, да учите и успешно завршавате све своје обавезе и да једнога дана израстете у успешне људе којима ће се општина Стара Пазова поносити. Надам се да ће вам овај мали поклон, који смо као локална самоуправа обезбедили за вас, помоћи у даљем раду и школовању“, поручио је Милан Беара заменик председника општине.

Истовремено, директори и наставници у осталим школама са територије Општине су такође данас поделили приборе. Школе у Голубинцима, Војки, Новој и Старој Пазови обишли су, и заједно са директорима и наставницима школа, приборе и слаткише поделили, Жељко Шолаја, начелник Одељења за друштвене делатности и Милева Љубинковић, просветна инспекторка.

Руководство наше Општине је искористило данашњу посету да се, и овог пута, на терену увери у актуелне услове у којима школе функционишу и у којима ради наставно особље. Стварање још бољих услова у школама је приоритет старопазовачке локалне самоуправе, а у прилог томе стоји и чињеница да је у протеклих неколико година решено доста кључних проблема, који су ометали рад школа годинама уназад.

Након кратког дружења и разговора ученици првих разреда учтиво су се захвалили на дивним поклонима и вратили се својим школским активностима нестрпљиви да на сваком школском часу науче нешто ново и задатке решавају користећи нови школски прибор, који им је обезбедила општина Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije