• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Ове године, међу најхрабријим такмичарима, који су запливали у леденој реци, нашао се и Данило Вучинић, угоститељ из Нових Бановаца, који је први стигао до Часног Крста. Након што му је уручена награда од стране председника Скупштине општине Стара Пазова, Радоја Благојевића и признања, које му је уручио председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, Вучинић је изјавио да за овај дан није имао претходне посебне припреме и да ће ово такмичење дуго памтити.

Прославу Богојављења, православни верници старобановачке парохије, започели су молитвено у храму Светог оца Николаја, присуством на Св. Литургији, коју је служио епископ сремски Василије. Подсећајући на значај овог дана и на радост Богојављења као чудесног догађаја, епископ сремски Василије, честитао је свим православним верницима празник крштења Господа Исуса Христа и изразио задовољство што старопазовачка Општина, већ по други пут обележава Богојављење на овако леп начин.

Пре одласка на обалу Дунава, литија и коњаници из Старих Бановаца су се у поворци упутили ка храму Св. Василија Острошког у Новим Бановцима, да би по повратку, носећи Крст, поносно учествовали у овогодишњој манифестацији пливања.

Са жељом да ова манифестација добије традиционални карактер, председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић изразио је задовољство и захвалност младим људима, који су учествовали у пливању за Часни Крст и тако показали храброст и честитост и додао да му је част што заједно са својим суграђанима, даје допринос оваквом догађају.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije