• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Још једном су: ђаци генерације, носиоци дипломе „Вук Стефановић Караџић“, победници на међународним, републичким и окружним такмичењима са својим менторима, наставницима и родитељима, осветлали образ своје Општине и свих њених грађана, који се са правом могу поносити на своју омладину и генерације које долазе.

Свечани пријем у скупштинској сали Општине, који је приређен за, до сада рекордних, 249 награђених ученика, и више од 50 наставника и ментора, у присуству председника Општине Ђорђа Радиновића, Горана Савића, помоћника председника Општине, Жељка Шолаје, начелника друштвених делатности, представника најважнијих одељења локалне самоуправе и директора школских и предшколских установа, подсетио је на чињеницу да Општина Стара Пазова заиста има велики број младих, успешних, надасве паметних људи, коју су залог заједничке светле будућности.

У препуној скупштинској сали громогласним аплаузима поздрављен је сваки ученички успех, било да је остварен појединачно или у екипним категоријама. Радост на лицу награђених, али и њихових наставника и родитеља је био знак да је Општина, и у тешком времену када је неопходно штедети, успела да узврати највреднијим ученицима за њихов уложен труд.

Поздрављајући најбоље међу најбољима председник Радиновић је посебно нагласио: „Данас, овде на једном месту, гледамо у снагу и потенцијал будућности наше Општине, а то сте ви, марљиви, млади људи, упорни у стицању нових знања, потребних и вама и овој средини, како би она била лепо место за живот. Зато Вам се, овом приликом, ваша локална самоуправа захваљује што сте у протеклој школској години, и своје слободно време, жртвовали за учење и знање. Ваше одрицање је дало изузетан резултат! Ваш успех нас је довео овде, да Вам својим присуством покажемо своје дивљење, тим више што је вера родитеља, наставника и професора у Вас, оно што сте Ви препознали и срдачно узвратили упорним радом и трудом. Ви сте најбоље што наша Општина има, нови замах бољем сутра, нови мотив за више, и надахнуће да наставимо да се неодложно залажемо за вашу сигурнију будућност“.

Ове године наша Општина се поноси са нових 14 ђака генерације, који су награђени појединачно са Похвалницом Општине, вредним Таблет мобилним уређајем и пратећим пригодним поклоном. Такође, 92 ученика (сваки ђак генерације је истовремено и вуковац), односно 78 ученика носиоца дипломе "Вук Стефановић Караџић", награђени су са Похвалницом и Таблет мобилним уређајем.

Посебно су награђени и учесници са резултатом на међународном такмичењу, новчаним наградама од по осам хиљада динара. Затим су, победници републичких такмичења за освојена прва три места, награђени са по осам, седам и шест хиљада динара. Нису изостали ни ученици, који су освојили прва три места на окружним такмичењима, као ни ученици који су у екипним категоријама освојили нека од прва три места на републичким и окружним такмичењима.

И ове године "Правилником о награђивању" одређено је да се награде и најбољи просветни радници по избору и предлогу Наставничких већа, уз наставнике који су као ментори, њих 40, такође великим делом заслужни за успехе ученика на такмичењима током школске 2014/2015. године. Најбољим просветним радницима и одабраним радницима предшколске установе припале су награде у виду Похвалнице и вредне књиге – пажљиво одабраних капиталних издања, а сви ментори добили су новчане награде.

Овогодишњи свечани пријем награђивања најуспешнијих ученика старопазовачких основних и средњих школа остаће упамћен и по једној мудрој изреци, прослављеног енглеског уметника и сликара Франсиса Бејкона, који је живео и стварао средином прошлог века. Можда су је неки ученици данас први пут чули или пак много пута до сада, али је сигурно да ће њену поруку често сретати у животу и свом будућем образовању, која гласи:

„Сувереност човека крије се у његовом знању,
Знање је само по себи моћ!“

Франсис Бејкон

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije