• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Општина Стара Пазова већ неколико година негује изузетно лепу сарадњу са више Општина у Хрватској, а посебно са Општинама где постоји пријатељска и родбинска повезаност житеља, од којих је неке физички раздвојио и у друге крајеве одвео последњи вихор рата. Међутим ова повезаност постаје све јача и као последица досадашњих пријатељских посета и међусобне сарадње која се обострано иницира и оснажује. Важна је и чињеница да је Општина Ервеник једна од ретких општина са већинским српским становништвом на територији Републике Хрватске.

Пријатељска посета и сусрет два председника, домаћина Предрага Бурзе и Ђорђа Радиновића и чланова делегације је уприличена у згради Општине Ервеник да би се након добродошлице и састанка, организовао и сусрет са децом, која су и била један од повода ове посете.

Свим ђацима овог места подељени поклон пакети упућен из Патријаршије Светосавског звонца, званичног гласила Српске Православне Цркве који је, а посебан дар је и поклон новчани износ од 150 евра по ученику, које су заједничким напором сакупили локална самоуправа и привредници са територије општине Стара Пазова.

Уручујући поклоне ђацима, Ђорђе Радиновић је истакао да старопазовачка Општина, као једна од најразвијенијих има обавезу да помогне места у суседним државама где српско становништво чува свој идентитет и одакле је пуно људи дошло баш у пазовачке крајеве.

Предраг Бурза, председник општине Ервеник се захвалио на помоћи и додао да је она резултат изузетних односа две братске општине. Крај ове посете обележио је и сусрет делегације старопазовачке Општине са црквеним старешинама манастира Крка где се налази Богословија „Света Три Јерарха“, која је духовно средиште православних Далматинаца.

Његово Преосвештенство епископ далматински Господин Фотије се захвалио на поклонима српској деци и истакао да рад истакнутих харитативних делатника, у које је сврстао Ђорђа Радиновића и делегацију Општине Стара Пазова заслужују посебна признања и похвале Српске Православне Цркве, њеног народа и свештенства.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije