• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

индустријској зони у близини ауто-пута Е75 (Београд-Суботица).

Уговором је утврђена куповина парцеле површине око 20 хектара, а будући објекат ће, након изградње саобраћајне петље на поменутом ауто-путу тј. путном правцу Нова Пазова-Стари Бановци, добити могућност повезивања и са аутопутем Е70 (Београд-Загреб).

Уговор су, у присуству Ђорђа Радиновића, првог човека Општине Стара Пазова и његовог тима, који је својим радом значајно допринео успешном доласку нове инвестиције, свечано потписали: Драган Чигоја, заступник компаније „Лидл“ у нашој земљи и Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова ЈП. Уговором је предвиђено да парцела прелази у својину компаније уз накнаду од 157.948.800,00 (сто педесет седам милиона, девет стотина четрдесет осам хиљада и осам стотина) динара. Уговору је претходио поступак јавног надметања које је отворено 15. августа ове године.

„Долазак успешних европских компанија и одлука да инвестирају у нашој Општини је велико признање за нас као локалну самоуправу и видљив доказ труда које дугорочно улажемо у стварању повољног пословног окружења. Ово је само један од показатеља да ефикасност, професионалност, одговоран однос и тимски рад доносе успех, а ми се управо држимо ових вредности јер знамо да је, у ово време тешке економске кризе, свако ново радно место од непроцењиве вредности за наше грађане. Са друге стране, овако велика имена попут европског гиганта компаније „Лидл“, снаже репутацију наше Општине и ми им захваљујемо на поверењу коју су нам указали, уз спремност да, као и до сада, будемо на располагању у свим активностима, које следе након потписивања Уговора“, нагласио је обраћајући представницима компаније председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Руководство компаније је посебно истакло изузетно задовољство у погледу сарадње са челницима Општине Стара Пазова, и изразило захвалност на свим до сада предузетим радњама, као и наду да ће и све будуће активности са органима локалне самоуправе бити једнако квалитетне. Истовремено са Уговором о куповини општинског грађевинског земљишта, додатним Уговором дефинисане су одреднице о финансирању и изградњи неопходне комуналне инфраструктуре, која ће омогућити како саобраћајно, тако и комунално повезивање објекта будућег дистрибутивног центра.

Да подсетимо, немачки трговински ланац „Лидл“ је међународни дисконтни ланац супермаркета са седиштем у Немачкој, који успешно послује у 25 земаља, са више од 200.000 запослених у преко 10.000 филијала. Инвестирање у тржиште Србије представља настојање компаније за даљим развојем малопродајне мреже и понуде висококвалитетних производа по повољним ценама. Куповина земљишта за потребе логистичког центра је најважнији стратешки корак у низу планираних активности експанзије на српском тржишту.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije