• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetU Staroj Pazovi je 11. januara 2017. godine, u Beloj zgradi, sa početkom u 15:00 časova, održana 17. Sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Na sednici je razmatran i usvojen Zapisnik sa 16. Sednice SES-a.

Doneta je Odluka o razrešenju dužnosti predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog Saveta, Rade Erceg - člana Saveta ispred Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova i zamenika predsedavjućeg Socijalno-ekonomskog Saveta, Marine Ljubinković – člana Saveta ispred lokalne samouprave opštine Stara Pazova, koji su dužnost obavljali u proteklom mandatnom periodu u 2016. godini, zbog isteka mandata na koji su izabrani.

Za predsedavajućeg SES-a za 2017. godinu imenovana je Marina Ljubinković, član SES-a ispred socijalnog partnera lokalne samouprave opštine Stara Pazova, a za zamenika predsedavajućeg za 2017. godinu imenovan je Vladimir Ćulaja, član SES-a ispred socijalnog partnera Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Stare Pazove.

Razrešen je dužnosti sekretar SES-a Milenko Vučinović radi isteka mandata na koji je izabran.

Za sekretara Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova, za naredni mandatni period, ponovo je imenovan Milenko Vučinović.

Savet je usvojio izveštaj o aktivnostima SES-a Stara Pazova, čiji su predstavnici ispred sva tri socijalna partnera učestvovali na Konferenciji "Za razvoj privrede – okupljanje oko projekata" koja je održana u Novom Sadu, dana 16.12.2016. godine u organizaciji Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog Saveta, a pod pokroviteljstvom Pokrajinske Vlade.

Sekretar Saveta je takođe upoznao članove Saveta o učešću predstavnika SES-a Stara Pazova na Okruglom stolu koji je održan u Novom Sadu dana 22. decembra 2016.godine na temu: "Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji i uloga Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova". Organizator događaja je Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Novog Sada.

Savet je informisan o zahtevu Veća Saveza samostalnih sindikata koji je upućen opštini Stara Pazova,a koji se odnosi na povećanje zarade zaposlenima u predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i socijalne i zdravstvene zaštite, počev od decembarske zarade u skladu sa Zakonom. Savet je sa zadovoljstvom konstatovao da je opština Stara Pazova po tom pitanju ispunila svoju zakonsku obavezu.

Savet je razmatrao delegirano pitanje koje se odnosi na mogućnost povećanja zarada zaposlenih u lokalnoj upravi. Usvojen je zaključak da se prikupe informacije o eventualnoj mogućnosti povećanja i dostave Savetu, radi razmatranja ovog pitanja i donošenja odgovarajućeg stava Saveta na narednoj sednici.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije