• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 31.05.2016. godine u Staroj Pazovi je održana 15. redovna sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova sa početkom u 16:00 časova.

Prethodno je održana i 15. Sednica Kolegijuma Saveta dana 17.05.2016. godine. Tom prilikom su predstavnici socijalnih partnera razmatrali i delegirali određena pitanja za 15. sednicu SES-a, i predložili vreme održavanja i Dnevni red sednice.

Na 15.sednici Savet je razmatrao i usvojio Zapisnik sa prethodne Sednice Saveta.

Razmatran je Predlog Akcionog Plana rada Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno za 2016. godinu. Predloženi Akcioni Plan je od strane SES-a konsenzusom usvojen.

Savet je razmatrao i primio na znanje Informacije:
- o statusu objekata opštine Stara Pazova, dati na upravljanje „Rekreaturs“ a.d. Beograd, i tom prilkom dao nalog sekretaru Saveta da proveri vreme održavanja godšnje Skupštine „Rekreturs“ a.d. Beograd, i da li je poslat poziv za predstavnika opštine,
- o održanoj zvaničnoj završnoj konferenciji tvining projekta „Unapređenje socijalnog dijaloga“ u čijoj realizaciji su aktivo učestvovali članovi SES-a opštine Stara Pazova,
- o održanom okruglom stolu u Novom Sadu pod nazivom „Iskustva u funkcionisanju lokalnih Socijalno ekonomskih Saveta“. Sekretar SES-a Stara Pazova je aktivno učestvovao u radu ovog skupa.

Razmatrana je i usvojena Preporuka kojom SES-a inicira i prepručuje Skupštini opštine i Opštinskom veću Opštine Stara Pazova da donesu Odluku o dodeli dve „prazne stolice“ za socijalne partnere: Udruženje poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove i Savez samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova. Socijalni partneri bi prisustvovali sednicama Skupštine i Veća, sa pravom diskusije, ali bez prava glasa, uz blagovremenu dostavu poziva i materijala. Time bi se postiglo da stavovi Socijalno-ekonomskog Saveta budu transparentni i dostupni članovima Veća i odbornicima, uz preporuku da ih uzmu u obzir pri donošenju svojih odluka. Podršku ovoj Inicijativi - Preporuci Socijalno-ekonomskog Saveta dala je Skupština Unije poslodavaca Vojvodine i Savez samostalnih sindikata Srbije, o čemu su uputili i zvanično obaveštenje Savetu.

Razmatrana je inicijativa Saveza samostalnog sindikata i konsenzusom od strane SES-a usvojen Apel, kojim Socijalno-ekonomski Savet apeluje kod predsednika opštine Stara Pazova i Opštinske uprave opštine Stara Pazova, da pokušaju iznaći način da se hitno isplate dospele obaveze za putne troškove (za april i maj) zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i uprave, i predlaže da se poštuju zakonom propisani rokovi za isplatu putnih troškova. Dogovoreno je da predstavnik Unije poslodavaca-Jovo Bijelić ugovori sastanak kod predsednika opštine Đorđa Radinovića i da predstavnici sva tri socijalna partnera upoznaju predsednika sa sadržajem napred navedene Preporuke i Apela i njihovom važnošću za razvoj međusobnog razumevanja i socijalnog dijaloga.

Sednica je završena u 16:52 časova.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije