• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije Opštine Stara PazovaU ranim jutarnjima satima, u cilju što bolje koordinacije i razmene svih najvažnijih inoformacija, održana je još jedna sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova.

Prevashodno bilo je reči o aktivnostima tokom prethodnog dana i protekle noći, gde je na lokacijama u naseljima neophodno nastaviti sa slanjem cisterni i ispumpavanjima vode, kako bi se izbeglo poplavljivanje kuća i drugih objekata.

Zamenik komandanta Opštinskog štaba Goran Vranješ i članovi štaba su konstatovali da je situacija u staropazovačkoj Opštini pod kontrolom, a da se sada najviše treba brinuti o održavanju stabilnog stanja i maksimalnoj mobilisanosti službi danas i narednih dana.

Takođe, po hitnom postupku je odlučeno da se pošalje pomoć u ljudstvu Okružnom štabu u Sremskoj Mitrovici, kako bi se vršile pripreme u zaštiti od izlivanja reke Save, koja je i dalje u porastu ka granici vanredne odbrane. Odmah je organizovano građanstvo, koje se od prvog jučerašnjeg apela Opštinskog štaba i lokalne samouprave stavilo na raspolaganje i koje nije bilo među oko 300 građana, koji su sinoć krenuli u pomoć Šapcu. Za Sremsku Mitrovicu je oko 9:00 časova krenuo jedan autobus dobrovoljaca iz Podunavlja.

Istovremeno jutros je u Sremsku Mitrovicu u okviru pomoći upućeno nekoliko bagera i kamiona, sa više od hiljadu lopata za dobrovoljce.

Pored svih službi na terenu naročito je aktivan staropazovački Crveni krst, koji već sakuplja pomoć građana za ugroženo stanovništvo iz drugih Opština i gradova, a Opštinski štab je doneo odluku o brzim pripremama za potencijalno prihvatanje evakuisanih iz Sremske Mitrovice u slučaju potrebe tokom ovog ili narednih dana. Opština će imati spremne kapacitete za više stotina građana u slučaju evakuacije iz Mitrovice.

Iz JP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova i Elektrodistribucije potvrđeno da snabdevanje nije ugroženo i da tokom dana, shodno sadašnjoj situaciji, neće biti isključivanja, osim eventualnih manjih kvarova koji će po potrebi biti brzo sanirani.

Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnoj telefonskoj vezi, a sledeći sastanak Štaba će biti zakazan za poslepodnevne sate.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije