• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-fabrika-sladoleda-froneri-adriatik-svecano-otvorena-u-staroj-pazoviFabrika sladoleda „Froneri Adriatik“, svečano je otvorena danas u Staroj Pazovi. Nove proizvodne pogone kompanije zvanično su otvorili generalni direktor kompanije „Froneri“ Ibrahim Nadžafi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske Vlade i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Fabrika u čiju je modernizaciju uloženo 15 miliona evra, izvozi u 24 zemlje, dok je pored 70 novih stalno zaposlenih, posao dobilo i više od 350 sezonskih radnika. Zahvaljujući ulaganjima, proizvodni kapaciteti su u odnosu na 2017. povećani za 60 odsto.

„Tim na čelu Froneri-ja predstavlja spoj industrijske ekspertize i poslovnih sposobnosti kompanija Nestle i R&R. Ovo globalno zajedničko ulaganje pokazalo se kao uspešno i od kada je kompanija povećala proizvodnju, Froneri je investirao značajna sredstva od 15 miliona evra u renoviranje i proširenje fabrike u Staroj Pazovi. Veliko nam je zadovoljstvo što kontinuiranim ulaganjima značajno doprinosimo razvoju Stare Pazove, te ohrabrujemo i ostale kompanije da ulažu u razvoj lokalnih zajednica”, izjavio je gospodin Ibrahim Nadžafi prilikom svečanog otvaranja Froneri fabrike.

„Ovo je još jedna značajna investicija u opštini Stara Pazova, koja će doneti višestruke benefite, od novih radnih mesta, što direktno utiče na kvalitetniji život naših građana, do snažnijeg lokalnog poslovnog okruženja. Najveći pozitivni rezultat je dalji privredni rast i razvoj naše Opštine i naše zemlje. Poverenje kompanija evropskog i svetskog renomea, koje su poput ove kompanije, aktivne na mnogim tržištima širom sveta, i njihova strateška odluka da se razvijaju upravo ovde u staropazovačkoj Opštini, je veliki podstrek da radimo vrednije, više i bolje. Hvala im na tome“, zaključio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, koji je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovako značajne investicije. Zadovoljstvo svih zvaničnika sa vrhunskom tehnologijom proizvodnje, koju su prilikom obilaska videli u pogonima bilo je očigledno, o čemu je naročito govorio ministar Branislav Nedimović, naglasivši da je primena najsavremenijih tehnologija u prehrambenoj proizvodnji jedan od važnih pokazatelja da se i Srbija uvrstila među evropske zemlje gde se poštuju visoki standardi.

Ukratko o investiciji i proširenju kapaciteta, „Froneri“ brendovi

O značaju i obimu celog poduhvata govori podatak da je stara površina fabrike od 12.000m² sada gotovo udvostručena i iznosi 23.500m². Od toga, novoizgrađene i proširene površine iznose 18.500m². Proizvodno postrojenje se sastojalo od 6 linija, a sa novim ulaganjima taj broj je dvostruko uvećan, te fabrika sada poseduje 12 proizvodnih linija. Danas kompanija „Froneri“ izvozi svoje proizvode u 24 zemlje.

Proizvodi iz fabrike Froneri Adriatic na našem tržištu su poznati pod robnom markom Nestlé sladoleda, među kojima su popularni Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Nesquik, Kit Kat, Oreo, Aloma i Familia sladoledi.

Istorijat kompanije:

Kompanija „Froneri“ osnovana je 2016. godine, kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem kompanija „Nestle“ i „R&R“. U osnovi poslovanja kompanije su ugrađeni uspesi snažnih Nestlé brendova i iskustvo u distribuciji, kao i konkurentne proizvodne performanse kompanije R&R i njeno značajno prisustvo u maloprodaji.

Sa prometom od približno 2,6 milijardi evra, Froneri posluje u 22 države širom sveta, zapošljavajući gotovo 15.000 ljudi. Sedište kompanije je u Velikoj Britaniji, a njeni ogranci su širom Evrope, na Bliskom Istoku (izuzimajući Izrael), u Argentini, Australiji, Brazilu, Filipinima i Južnoj Africi.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije