• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-razvoj-inovativnih-usluga-socijalne-zastite-namenjenih-ranjivim-grupama-u-staroj-pazoviPovodom izgradnje, prvog u Srbiji, Holističko - rehabilitacionog centra „Oslonac“ u Staroj Pazovi, po projektu „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“ u sredu, 13. decembra održana je završna konferencija projekta, koji će znatno unaprediti usluge prema ranjivim kategorijama stanovnika.

Završnoj konferenciji prisustvovali su zamenik predsednika opštine Stara Pazova, Milan Beara, direktorka ŠOSO „Anton Skala“, Tanja Todorović, sa kolektivom i saradnicima, čelnici institucija koje se vode kao potpisnice Memoranduma o saradnji – Uspostavljanje mreže za razvoj socijalnih usluga u Staroj Pazovi, partner na projektu ŠOSO „Milan Petrović“, kao i saradnici koji su vršili nadzor na projektu iz Opštinske stambene agencije, direktori osnovnih, redovnih škola koje imaju pomoć defektologa.

Nakon zvaničnog pozdravljanja svih prisutnih usledilo je premijerno prikazovanje filma koji simbolično prikazuje koliko je energije i ljubavi uloženo u realizaciju projekta.

Zamenik predsednika opštine, Milan Beara, istakao je kako je ovaj dan veliki dan za opštinu Stara Pazova i istakao da je zajednički rad na ovakvim projektima zapravo veliki zadatak kako bi se stvorili bolji uslovi za život svih građana opštine Stara Pazova. Direktorka ŠOSO „Anton Skala“, Tanja Todorović, koja je i ovog puta iskazala svoju nesebičnu podršku u radu sa decom sa posebnim potrebama, zahvalila se lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine, Đorđu Radinoviću, na velikoj pomoći pri realizaciji projekta i dodala da su ljubav, vera i nada zapravao motiv za rad i ŠOSO „Anton Skala“ i novoizgarđenog Holističko- Rehabilitacionog centra „Oslonac“.

Ovom prilikom, zamenik predsednika, Milan Beara je svečano dodelio Memorandume, koji definišu buduću saradnju između opštine Stara Pazova i ŠOSO Anton Skala, ŠOSO Milan Petrović, Doma zdravlja Stara Pazova i Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova.

Ukratko o projektu

„Oslonac“ je rezultat zajedničkog projekta Opštine Stara Pazova i Delegacije Evropske unije u Srbiji i namenjen je deci sa smetnjama u razvoju. Ovaj jedinstveni centar u Srbiji otvoren u oktobru ove godine u Staroj Pazovi, smešten je u dvorištu Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“. Ukupna vrednost projekta iznosi 232.800 evra, od čega Delegacija EU finansira 85%, a Opština Stara Pazova 15% sredstava.

Holističko - rehabilitacioni centar, kao jedinstveni centar u Srbiji koji pruža inovativne terapije koje mogu da poboljšaju sposobnost mozga i stimulaciju čula, obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom, kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom okruženju u oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja veština i osnaživanja socijalne inkluzije.

S’ obzirom da su deca i mladi sa višestrukim smetnjama i sa urođenim respiratornim poteškoćama sa teritorije opštine Stara Pazova do sada koristila samo primarnu zdravstvenu zaštitu, rukovodstvo Opštine Stara Pazova je, zajedno sa upravom ŠOSO „Anton Skala“, uložilo velike napore da se obezbede sredstva za što skoriju izgradnju centra, a u cilju poboljšanja psihofizičkog zdravlja pomenute ciljne grupe, što je u više navrata isticano kao jedan od prioriteta lokalne samouprave, koja nosi epitet - Opština solidarnosti.

Trenutni kapacitet centra je realizacija sezorne terapije za oko 30-oro dece i mladih sa različitim razvojnim poteškoćama (poremećaji pažnje i različite vrste senzornog oštećenja) sa tendencijom povećanja broja korisnika.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije