• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-mup-medju-gradjanima-opstine-stara-pazova-zbor-policija-u-zajedniciOpština Stara Pazova i predsednik opštine, Đorđe Radinović, u petak su bili domaćini pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova, Nebojšom Stefanovićem i direktorom policije, Vladimirom Rebićem. U organizaciji pomenutog ministarstva, a u saradnji sa Policijskom stanicom Stara Pazova i Opštinom Stara Pazova, pred velikim brojem Staropazovčana, u gradskom parku održan je taktičko – tehnički zbor „Policija u zajednici“. Svojevrsne pokazne vežbe spremnosti, obučenosti i tehničke opremljenosti jedinica MUP-a organizovane su sa ciljem da se stanovnici staropazovačke opštine upoznaju sa pripadnicima policije koji brinu o njihovoj bezbednosti. Veliki broj građana imao je prilike da uživa u pokaznim vežbama kako u službi građana na terenu izgledaju i deluju pripadnici žandarmerije, specijalnih antiterorističkih jedinica SAJ-a, Sektora za vanredne situacije, Uprave policije, Saobraćajne policije, Konjičke brigade i aktivnosti jedinica sa službenim psima.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović je rekao da je osnovni cilj MUP-a da policija bude što efikasnija i da, kao i do sada, radi isključivo u interesu svojih građana.

„Upravo kroz projekat "Policija u zajednici" Ministarstvo želi da približi građanima rad policije. Danas smo razgovarali sa građanima Stare Pazove, družili se sa njima i kroz prezentaciju svih vidova policije želimo da prikažemo građanima šta policijski službenici konkretno rade i šta od njih mogu da očekuju. Tu smo da pokažemo šta su mogućnosti policije, ne samo kroz represivnu ulogu, već prvenstveno na polju preventivnog rada.“, izjavio je ministar Stefanović i istakao veoma dobru saradnju MUP-a sa Opštinom Stara Pazova. Dodao je i da su zahvaljujući dobroj komunikaciji između policije i lokalne samouprave u svim opštinama Sremskog okruga formirani lokalni Saveti za bezbednost.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije je naveo i da je opština Stara Pazova jedan od lidera u Srbiji po porastu broja zaposlenih, jer je u poslednjih pet, šest godina uspela da napravi značajan skok. Ministar je takođe istakao da je policija u ovoj opštini uspela da stepen kriminaliteta suzbije na veoma nizak nivo i da je zahvaljujući efikasnom radu policijskih službenika, pre svega na suzbijanju krivičnih dela narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno povećana bezbednost građana.

„Opština Stara Pazova je oduvek imala odličnu saradnju sa lokalnom policijom. Veoma je bitno, za svaku lokalnu samoupravu da, koliko je u njihovoj mogućnosti, pomažu u radu policije. Mi smo u par navrata nabavljali i neophodnu opremu i vozila za pripadnike staropazovačke policije, upravo kako bi poboljšali njihov rad i kako bi na taj način unapredili sigurnost svih naših građana“, izjavio je Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke opštine.

U saradnji sa lokalnom samoupravom, za naredni period razmatraju se projekti od velike važnosti za građane, koji će kroz veći broj kamera, izgradnju dodatne infrastrukture za policijske stanice, ali i kroz približavanje policije građanima, doprineti da njihov svakodnevni život bude što spokojniji, složili su se predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

Na taktičko-tehničkom zboru, građanima je prikazan i deo opreme koju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koriste u svakodnevnom radu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije