• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-zapoceti-radovi-izgradnje-rehabilitaciono-holistickog-centra-u-staroj-pazoviU toku je realizacija jednog od značajnih projekata opštine Stara Pazova koji podržava inkluziju dece i mladih sa smetnjama u razvoju i dece sa razvojnim poteškoćama.

Realizacija projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“ je započeta u decembru 2015. godine uz podršku Evropske Unije i u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupna vrednost projekta je 232,812,88 evra, od čega delegacija Evropske Unije finansira 85%, a opština Stara Pazova doprinosi sa 15%. Kroz saradnju sa Vladom AP Vojvodine i Pokrajinskim sekretarijatom za finansije opština Stara Pazova je uspela, da za potrebe realizacije projekta, preko konkursa, obezbedi dodatna sredstva.

Holističko rehabilitacioni centar „Oslonac“ će biti sagrađen u dvorištu škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi koja ujedno, uz stručnu pomoć škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada, pruža podršku realizaciji projekta. Postavljanjem osnove, izlivanjem temelja i budućim radovima uskoro se očekuje i kraj izgradnje celog objekta.

Centar „Oslonac“ će biti prilagođen osobama sa invaliditetom i sadržaće slanu sobu i dve senzorne sobe u kojima će se pružati podrška deci i mladima sa raličitim poteškoćama (poremećaji pažnje, različite vrste senzornog oštećenja, određene zdravstvene poteškoće). Usluga će biti dostupna kroz projekat učenicima škole za decu sa smetnjama u razvoju, a po završetku projekta i učenicima tipičnih škola koja ima podršku defektolga.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije