• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-delegacija-nemacke-pokrajine-hesen-u-poseti-opstini-stara-pazova-i-mestu-nova-pazovaU poseti Opštini Stara Pazova juče je boravila višečlana delegacija savezne nemačke pokrajine Hesen, koju su predvodili premijer, Folker Bufije i predsednik Parlamenta ove pokrajine, Norbert Kartman.

U Novoj Pazovi delegaciju, u kojoj je bio i ambasador Nemačke u Srbiji, Aksel Ditman, dočekali su predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, zamenik predsednika Milan Beara i predsednik Saveta MZ Nova Pazova Željko Madžarević sa saradnicima. Zajedno sa domaćinima, premijer Bufije je obišao Novu Pazovu i ulicu u kojoj su, pre Drugog svetskog rata, živeli njegovi preci. U srdačnom razgovoru sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, Bufije je istakao veliki značaj očuvanja tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa svih naroda koji su živeli na teritoriji opštine Stara Pazova te pohvalio trud lokalnog rukovodstva na tom polju.

Prvi čovek staropazovačke Opštine se zahvalio gostima na poseti i naglasio da je izuzetna čast što je našu Opštinu posetio premijer jedne od najrazvijenijih pokrajina u Nemačkoj.

„Očuvanje tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa tradicija je koju naša lokalna samouprava neće prekidati. Bogata istorija ovog podneblja pokazuje da su u našoj Opštini rasli i stasavali veliki ljudi, što dokazuje i današnja poseta premijera, jedne od najrazvijenijih nemačkih pokrajina, gospodina Folkera Bufijea. Nadam se da će nam ponovo doći u posetu i to na više dana, kako bi im pokazali sve lepote, ali i privredne potencijale naše Opštine. Mislim da je ovo početak još jedne u nizu saradnje sa gradovima i pokrajinama iz Evrope“, istakao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Nakon obilaska ulice Nikole Grulovića, u kojoj je rođena majka premijera Bufijea, delegacije su posetile i Odeljenje dečije biblioteke, gde su gosti mogli da se upoznaju sa istorijskim razvojem Nove Pazove. Nadajući se ponovnom skorom susretu, predsednik Radinović je gospodinu Bufijeu uručio prigodan poklon, urbanističku kartu naselja Nova Pazova kao i knjigu o istorijskom razvoju ovog naselja, u kojem je pre Drugog svetskog rata živeo veliki broj Nemaca.

Opština Stara Pazova već ima dobru saradnju sa još jednom, veoma razvijenom, nemačkom pokrajinom Baden – Virtemberg, sa kojom radi na realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije