• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nastavljeni-radovi-na-izgradnji-kruzne-raskrsnice-u-vojki-centar-polako-dobija-novi-moderan-izgledLedeni talas sa veoma niskim temperaturama, koji je tokom januara zahvatio našu zemlju, na kratko je prekinuo radove na rekonstruciji centra Vojke i izgradnju kružne raskrsnice. Sa stabilizacijom vremenskih uslova startovale su i mašine i ljudstvo, te su nastavljeni radovi na investiciji vrednoj oko 60 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Opština Stara Pazova i Ministarstvo privrede.

Kako bi se uverio u kvalitet i tok radova i Vojki, pored stručnog nadzora, radove na nedeljnom nivou obilazi i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Jedan od redovnih obilazaka radova je i jučerašnji (četvrtak, 9. februar), kada je zajedno sa svojim saradnicima i predsednikom MZ Vojka predsednik bio na gradilištu u Vojki. Ovu priliku predsednik je iskoristio i da se susretne sa građanima i razgovara o trenutnoj etapi rekonstrukcije centra mesta i drugim aktuelnim potrebama meštana.

Trenutno se radi na izgradnji i postavljanju novih ivičnjaka i proširenju prostora gde će se nalaziti nova kružna raskrsnica. Izgrađeni su kanali za odvođenje atmosferskih voda i nove, šire pešačke staze. Pripremni radovi na samoj raskrsnici, odnosno izmeštanje električnih, vodovodnih, kanalizacionih i gasnih instalacija su završeni, a postavljene su nove instalacije za javnu rasvetu. Posle završetka grubih radova, u centru će biti postavljeni i prateći mobilijari modernog izgleda.

„Razlog za zastoj radova na izgradnji i rekonstrukciji centra Vojke tokom januara, bile su veoma niske temperature, koje su se spuštale i do 20 stepeni ispod nule. Najbitnije je da su sada radovi nastavljeni po planiranoj dinamici i redosledu koji nalaže Projekat. Elektrodistribucija će u ponedeljak nastaviti da uklanja stare stubove sa instalacijama, kako bi izvođač radova mogao da privodi kraju izgradnju. U zavisnosti od vremenskih uslova, završetak radova očekujemo za oko mesec dana. Kako i sami možemo da vidimo, već se naziru konture nove raskrsnice, na kojoj će sve biti urađeno kvalitetno. Ove godine u Vojki planiramo i da obnovimo fasade objekata: škole, crkve i Doma kulture, kako bi se upotpunio moderan izgled centra naselja. Posebno moram naglasiti i da će, nakon završetka radova, biti sanirana sva oštećenja u sporednim ulicama koja su nastala tokom preusmeravanja saobraćaja jer znamo da je to građanima veoma važno“, istakao je nakon obilaska radova, prvi čovek staropazovačke Opštine, Đorđe Radinović.

Po savremenim standardima gradnje, u Opštini Stara Pazova, su prethodnih par godina izgrađeni i rekonstruisani centri Nove Pazove, Novih i Starih Banovaca, a uskoro će i centar Vojke dobiti svoj novi, moderan izgled.

Plan rukovodstva lokalne samouprave je da se, nesmanjenim tempom, nastavi sa redovnim ulaganjem u infrastrukturu, kako bi sva naselja na teritoriji Opštine dobila što funkcionalniji izgled po trenutno najsavremenijim standardima, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana svih mesta staropazovačke Opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije