• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-u-opstini-stara-pazova-odrzano-tradicionalno-plivanje-za-casni-krst-urpkos-ledu-i-velikoj-hladnociRame uz rame sa velikim gradovima u Srbiji i Opština Stara Pazova na hrišćanski praznik Bogojavljenja tradicionalno organizuje Plivanje za časni krst. Tako je bilo i ovog 19. januara na Dunavu u Starim Banovcima gde je, uprkos veoma niskim temperaturama, na plaži „Venecija“ u prisustvu velikog broja građana, održana pomenuta manifestacija. Tačno 30 mladih, zdravih i hrabrih mladića i tri devojke, ušli su u Dunav, samo na par metara od nagomilanih ledenih ploča, čime su svi postali ovogodišnji pobednici, jer su pokazali izuzetnu želju da u čast velikom verskom prazniku, simbolično provedu nekoliko minuta u ledenoj vodi uz iznošenje Časnog Krsta.

Priznanja i nagrade učesnicima ovogodišnjeg Plivanja za Časni Krst uručio je zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara, koji je zahvalio brojnim građanima, omladinii deci, koji su i pored izrazito hladnog vremena, ispratili i podržali ovu manifestaciju.

„Nastavljamo i dalje da negujemo ovu lepu tradiciju obeležavanja velikog hrišćanskog praznika ovde na Dunavu u Starim Banovcima. Hvala vam svima što ste i po hladnom vremenu došli da zajedno podržimo ove hrabre momke i devojke i da sa radošću obeležimo praznik. Hvala učesnicima što su i ove godine pokazali izuzetnu hrabrost i čestitost. Čast mi je da sam zajedno sa vama bio deo ovakvog događaja. Opština Stara Pazova će i narednih godina podržavati i pomagati obeležavanje Bogojavljenja.“

Proslavu Bogojavljenja, pravoslavni vernici, započeli su molitveno u hramovima u Starim, Novim Banovcima i u Belegišu, a nakon Svetih Liturgija i okupljanja velikog broja građana ispred hrama u Starim Banovcima, u litiji predvođenoj sveštenicima staropazovačkog namesništva, deci u stiharima sa ripidama i ikonama, a na čelu sa konjanicima i više zaprega, uputili su se ka plaži „Venecija“.

Organizatori takmičenja su Hram Prenosa moštiju Sv. Oca Nikolaja u Starim Banovcima i Belegišu, Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima, Mesne zajednice Stari i Novi Banovci, Turistička organizacija Opštine Stara Pazova i Udruženje Kraljevina Srbija. Kao i svake godine, generalni pokrovitelj je Opština Stara Pazova, a manifestacija će se, po ustaljenom programu, održavati i sledećih godina.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije