• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-radost-novogodisnjih-i-bozicnih-praznika-i-za-1500-malisana-koji-zive-u-materijalnoj-oskudici„Novogodišnji i božićni praznici za najmlađe predstavljaju vreme izuzetne radosti, druženja i darivanja. Svako dete zaslužuje da oseti čari ovih praznika i da ih sa svojim roditeljima u toploj porodičnoj atmosferi provede u miru i blagostanju. Zato smo one koji žive u najtežim okolnostima i ove godine odlučili da iznenadimo poklonima”, deo je poruke koju je, povodom nastupajućih praznika, uputio predsednik staropazovačke Opštine Đorđe Radinović.

Opštinsko rukovodstvo, inicijativom predsednika Radinovića, već nekoliko godina sprovodi praksu da se deci iz porodica, koje žive u materijalnoj oskudici i teškim egzistencijalnim uslovima, za novogodišnje i božićne praznike, obezbede poklon paketići. Negujući ustanovljenu tradiciju, na pomenutu inicijativu, lokalna samouprava je i ove, kao i prethodnih godina, nabavila prigodne paketiće za oko 1500 mališana iz socijalno ugroženih porodica, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im omoguće prazničnu radost.

Paketići su obezbeđeni za decu porodica korisnika pomoći Centra za socijalni rad, decu samohranih roditelja, decu članova staropazovačkih udruženja ratnih vojnih invalida, decu učenike ŠOSO „Anton Skala“ i decu iz siromašnih porodica romske nacionalnosti i deljeni su u svim mesnim zajednicama Opštine u prisustvu predstavnika lokalne samouprave.

Sa mališanima iz Stare Pazove i Starih Banovaca danas se družio predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i uručio im novogodišnje paketiće sa željama da im iduća godina bude puna igre, veselja i zdravlja. Decu iz pomenutih porodica iz Nove Pazove i Novih Banovaca paketićima je obradovao i zamenik predsednika Opštine, Milan Beara.

„Kao lokalna samouprava, sav svoj rad posvetili smo našim građanima, ali su deca i naša omladina ono što nas posebno motiviše u tome. Današnje iznenađenje koje smo pripremili za decu koja žive u oskudici, je nešto što im kao ljudi, svesni odgovornosti prema društvu u kome živimo, dugujemo. To je ona najmanja, ali ljudska i iskrena pažnja na koje svako srce zadrhti i ne može ostati ravnodušno. Nadamo se da smo ovim malim gestom solidarnosti uspeli da u skromne domove naših građana unesemo deo praznične atmosfere i iskažemo lepe želje na ispraćaju stare i dočeku nove 2017. godine. Dečiji osmesi i njihova bolja budućnost je ono za šta živimo, radimo i trudimo se“, poručio je predsednik Đorđe Radinović.

„Drago mi je što sam deo tima koji vodi računa o svim građanima. Nadam se da smo ovim mališanima ulepšali praznike. Opština Stara Pazova je i ove godine, a tako ćemo nastaviti i svake naredne, odvojila sredstva za nabavku oko 1500 paketića za decu iz materijalno – ugroženih porodica. Osmesi koje smo danas dobili zauzvrat od ovih mališana, podstrek su da nastavimo sa svim aktivnostima usmerenim na pružanje pomoći najugroženijim slojevima građana.“, izjavio je zamenik predsednika Opštine, Milan Beara.

Radost na licima dece je bila očigledna, a porodice su iskazale svoju zahvalnost na izuzetno lepom gestu čelnika staropazovačke Opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije