• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-najzasluznijima-dodelila-priznanje-za-izuzetan-doprinos-lokalno-ekonomskom-razvojuSinergija jedne lokalne samouprave i privrednog sektora, na teritoriji koju ona pokriva, značajno može doprineti ukupnom napretku i razvoju jedne Opštine ili grada. Takav vid saradnje i partnerskog odnosa, godinama unazad, neguje se upravo u staropazovačkoj Opštini, a jedan od vidljivih pokazatelja saradnje i zajedničkih uspeha je i opštinsko tradicionalno "Priznanje za izuzetan doprinos lokalno-ekonomskom razvoju".

Ovo Priznanje, najzaslužnijim privrednicima i pojedincima, prvi put je dodeljeno 2013. godine, i ove 2016. godine, čime je rukovodstvo Opštine novim laureatima ukazalo osobitu zahvalnost za do sada postignute uspehe i evidentnu podršku razvoju Opštine. Svečanoj ceremoniji u Staroj Pazovi, prisustvovali su i laureati iz 2013. godine, čime je potvrđen kontinuitet u kvalitetnoj saradnji lokalne privrede i lokalne samouprave.

U svoje ime i ispred Opštinske uprave Stara Pazova, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović je uručio priznanja svim ključnim činiocima, koji su u 2016. godini direktno doprineli razvoju, stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i podizanju standarda života građana, a nagrađena je i kategorija kompanija-investitora koje više od 10 godina uspešno posluju na teritoriji staropazovačke Opštine.

Činjenice govore da je opština Stara Pazova, za period od 2011. godine do danas, duplirala broj zaposlenih, koji je porastao sa oko 9.000 na oko 18.000 građana. Po tome je se svrstavamo među opštine sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Srbiji. Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, navodi da su najveći doprinos tome dale domaće i strane kompanije, kojih je sve više na našoj teritoriji, a koje zapošljavaju i građane iz susednih opština, čime doprinose celokupnom razvoju Srbije. Odabir najzaslužnijih kompanija za ekonomski razvoj Stare Pazove, ove godine nije bio lak posao obzirom na njihov kvalitet i brojnost.

„U Staroj Pazovi posluje veliki broj kompanija. Više od sto stranih kompanija, i više od hiljadu domaćih kompanija i oko dve i po hiljade preduzetnika. Jako je teško odabrati najbolje. Mi smo, po ranije utvrđenoj praksi, nagradili, odnosno uručili priznanja, direktorima jedanaest renomiranih kompanija kao znak zahvalnosti za njihovo uspešno poslovanje. Smatramo da će ovaj gest Opštine, biti podstrek za ove kompanije”, rekao je u svom obraćanju na sečanosti predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Dobitnici priznanja opštine Stara Pazova su i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), kao i predstavnici kompanija: Lidl Srbija (Lidl), Plados Telma (Plados Telma), Belanta (Bellanta), Pneumolodžik (Pneumo – Logic), Derigo (De Rigo Refrigeration), Alumil (Alumil), Gorenje (Gorenje), Volvo (Volvo), Hemofarm (Hemofarm), Solgrup (SOL group) ali i domaći Delta transportni sistem (DTS), koji su u Staru Pazovu preselili iz Beograda.

„Apsolutno se nismo pokajali. Iz dana u dan vidimo da je naša odluka bila prava i potpuno ispravna, i zbog toga ćemo svoje poslovanje i dalje koncipirati, pojačavati i povećavati u narednim godinama upravo na ovoj teritoriji ovde. Planiramo povećanje našeg objekta za dodatnih hiljadu i trista kvadratnih metara, koje podrazumeva zapošljavanje još oko dodatnih dvesta ljudi u periodu od naredne dve godine“, zaključio jedan od ovogodišnjih laureata Vojin Milić, direktor kompanije Delta transportni sistem.

Stara Pazova je uzor za sve opštine, koji se sve teže dostiže, kažu ispred Pokrajinske vlade AP Vojvodine, čiji je predsednik Igor Mirović ovogodišnji laureat. Svoje ocene o radu lokalne samouprave u proteklih nekoliko godina dao je predstavnik Pokrajinske vlade Nebojša Vojnović, koji je prisustvovao svečanosti.

„Recept je jasan. Stvoriti pogodno tlo za poslovne aktivnosti i ulaganja, ubrzati administraciju. Stara Pazova ima svoje prednosti lokaliteta, ali to svakako nije presudno jer zahteva potporu u smislu snažne inicijative i preduzimljivosti rukovodstva lokalne samouprave, a to je ovde evidentno slučaj“.

U razgovoru sa medijima, predsednik Radinović je još jednom podsetio da su za dolazak većeg broja kompanija u bilo koju opštinu potrebni putevi, i da će, imajući to u vidu, naredni period obeležiti izgradnja nove petlje na auto-putu E-75, ali i spajanje dva auto-puta putnim pravcem, koji će se prostirati kroz samo središte opštine Stara Pazova.

Predstavnici švedske i italijanske ambasade, iz čijih zemalja veliki broj kompanija posluje u Staroj Pazovi, takođe su jedni od ovogodišnjih laureata. Oni su istakli da je opština Stara Pazova izuzetan primer dobrog poslovanja, koji koriste za privlačenje drugih kompanija iz svojih zemalja, da ulažu u Srbiju.

Među javnim ustanovama, dobitnici ovogodišnjeg opštinskog Priznanja su direktori Tehničke škole Stara Pazova, Lazar Đukić i staropazovačkog Doma zdravlja „Dr J.J.Zmaj“ Stara Pazova, dr Aleksandar Omerović.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije