• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-RTV-Stara-Pazova-grad„Vaša lokalna samouprava može da se diči činjenicom da je jedna od retkih sredina gde populacija ubrzano raste, te da geografski i ekonomski prerasta nivo Opštine. Danas smo pričali o veoma važnoj temi, kako za opštinsko rukovodstvo, tako i za zajednicu koja živi u ovoj sremskoj Opštini. Smatramo da bi i te kako korisno bilo, prvenstveno za građane, a zatim i za privredne subjekte, da ona dobije status grada. Mi ćemo se, kao Ministarstvo, u direktnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama, pobrinuti da do ovog procesa, u zakonskim okvirima i dođe. Mislim da vizija koju ima i kojoj stremi lokalno rukovodstvo ovde u Staroj Pazovi, zaista može da se realizuje, a kada to toga dođe može da posluži kao dobar primer za druge sredine“, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ivan Bošnjak.

Kao jedna od najrazvijenijih sremskih opština, Opština Stara Pazova u više navrata je od strane državnog i pokrajinskog vrha isticana kao primer kako bi se jedna lokalna samouprava trebala razvijati. Podršku naporima ka dobijanju statusa grada, Opština Stara Pazova ima i od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, čiji je državni sekretar Ivan Bošnjak, danas održao radni sastanak sa predsednikom Opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem i njegovim najbližim saradnicima.

„Sve što smo do sada radili, radili smo kako bi građani naše Opštine živeli što bolje. Upravo da bi građani lakše i efikasnije rešavali svoje probleme i potrebe, mi smo se, kao lokalno rukovodstvo, posvetili stvaranju svih preduslova kako bi naša Opština dobila status grada. Statusom grada mi bi, na primer, dobili viši stepen i viši nivo organizacije policije, Doma zdravlja, dobili bi filijalu Poreske uprave, Privredni sud itd. Dobijanje statusa grada omogućiće još brži i ravnomerniji razvoj svih naselja u Opštini, tada već grad Stara Pazova imala bi više gradskih Opština. Status grada predstavljao bi vrhunac zacrtanog plana opštinskog rukovodstva, a obezbedio bi od Republičke Vlade i veće ingerencije što bi opet značilo još lakše rešavanje tekućih problema i otvaranje vrata ka daljem privrednom razvoju“, rekao je, između ostalog, prvi čovek staropazovačke Opštine.

Video prilog RTV Vojvodine:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije