• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-podrska-pokrajine-opstini-stara-pazova-u-regresiranju-troskova-prevoza-ucenika-srednjih-skolaOpština Stara Pazova tradicionalno, svake godine, subvencioniše prevoz učenika srednjih škola i studenata sa oko 32 miliona dinara. Jedan deo tih sredstava, namenjen isključivo za prevoz učenika srednjih škola, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova, u iznosu od oko 4 miliona dinara, obezbeđen je preko Konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Ostatak novčanih sredstava, od oko 28 miliona dinara za prevoz učenika i studenata, direktno pokriva staropazovačka lokalna samouprava.

U holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu danas su svečano potpisani Ugovori o dodeli sredstava za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini za period septembar – decembar 2016, koja su obezbeđena Konkursom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Ugovor je u ime Opštine Stara Pazova potpisao zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara, a po ovom Konkursu, naša Opština će dobiti podršku sa oko 4 miliona dinara namenjenih isključivo za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

„Da bi u što većoj meri rasteretili budžet Opštine, mi sa velikom pažnjom pratimo sve konkurse koje raspisuju pokrajinske i republičke institucije. Ovoga puta konkurisali smo za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola i dobili sredstva u iznosu od oko 4 miliona dinara, koje je obezbedila Pokrajinska vlada. Naša lokalna samouprava brine o potrebama učenika i studenata, gde svake godine subvencionišemo njihov prevoz u smislu odlaska i povratka sa nastave. Sredstva koja smo danas dobili, potpisivanjem ovog ugovora, čini deo sredstava, oko 11%, od pomenutog ukupnog iznosa, koji opština izdvaja u ove namene. Mi ćemo i dalje nastaviti da pratimo i da apliciramo, po različitim osnovama za dostupna sredstva, iz Republike i Pokrajine, kako bi olakšali finansiranje za relevantne kategorije stanovništva, i samim tim omogućili kvalitetnije funkcionisanje svih sfera društvenog života“, izjavio je medijima, nakon potpisivanja Ugovora, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

S obzirom da veliki broj srednjoškolaca, njih 1443, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova i koji su upisali neku od srednjih škola u ovoj školskoj godini, putuju do škola, kako međumesnim, tako i međugradskim prevozom u Beograd i Zemun, Opština Stara Pazova godinama unazad učestvuje u pokriću dela troškova njihovog prevoza kako bi se olakšao porodični kućni budžet. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje propise, upravu i nacionalne manjine, ovim Konkursom obezbedio je ukupno 70.800.000 dinara za 43 opštine i nekoliko gradova u AP Vojvodini.

Nakon svečanog potpisivanja Ugovora, potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, predstavio je i mogućnosti investiranja u oblasti obrazovanja, planirane za naredne tri godine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije