• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-vojcani-ulaze-u-novu-godinu-sa-novim-uredjenim-centrom-i-novom-modernom-kruznom-raskrsnicomNakon potpisivanja trojnog Ugovora o realizaciji projekta uređenja centra Vojke sa Ministarstvom privrede i izabranim izvođačem radova, firmom „Vojvodinaput“, krajem oktobra meseca počeli su radovi na rekonstrukciji centra i izgradnji kružne raskrsnice. Ova investicija, vredna oko 40 miliona dinara, predstavlja prvi zajednički projekat Ministarstva privrede Republike Srbije i Opštine Stara Pazova. Polovinu sredstava za realizaciju projekta obezbedilo je pomenuto ministarstvo, dok je preostalih 50 odsto investicije Opština izdvojila iz svog budžeta.

Radove na uređenju i rekonstrukciji centra Vojke, koja je ove godine obeležila značajan jubilej – 6 vekova od prvih pisanih dokumenata o njoj, redovno obilazi predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović u pratnji svojih bliskih saradnika i predsednika MZ Vojka Ljubana Skopljaka.

Važno je naglasiti, da su u ovom složenom projektu, trenutno u završnoj fazi radovi na izmeštanju električnih, vodovodnih, kanalizacionih i gasnih instalacija, postavljanje instalacija za javnu rasvetu, izgradnja kanala za odvođenje atmosferskih voda i izgradnja novih pešačkih staza, izjavio je predsednik Radinović prilikom obilaska radova i nakon razgovora sa izvođačima.

„Veoma mi je drago da radovi napreduju. Trenutno se na terenu odvija više operacija paralelno, i sve teku po predviđenoj dinamici. Vremenski uslovi poslednjih nekoliko dana išli su na ruku radnicima i radilo se punim kapacitetom. Nadamo se da će nas vreme i dalje poslužiti, te da će do kraja decembra biti izgrađena kružna raskrsnica. Ovo je veoma bitna investicija za Vojku i njene meštane i mi nismo imali strpljenja da sačekamo proleće kako bi krenuli sa radovima. Radujemo se što će njeni meštani već za Novu godinu prošetati u potpuno novom ambijentu, te da će, kao i Stari i Novi Banovci i Nova Pazova, dobiti moderan izgled centra i kružnu raskrsnicu, koja će omogućiti bezbedniji i efikasniji protok saobraćaja“, naglasio je predsednik Radinović tokom obilaska.

Kompletna rekonstrukcija svih podzemnih instalacija i izgradnja same kružne raskrsnice predstavljaju glavnu fazu radova čiji se završetak očekuje do kraja godine. Izvođači radova procenjuju da je završena 1/3 rekonstrukcije centra ovog sela. Nakon izgradnje kružne raskrsnice u centru Vojke i postavljanja potpuno novog pratećeg mobilijara u vidu autobuskih stajališta, parkinga, klupi, kanti za otpadke i javne rasvete, Vojčani će dobiti novi izgled centra po ugledu na uređene manje gradove, kakvih ima u razvijenim Evropskim zemljama.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije