• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-zahvaljujuci-opstini-stara-pazova-u-naselju-banovci-dunav-gradi-se-hram-prep-mati-angelineNa veliko zadovoljstvo i radost velikog broja vernika, građana naselja Banovci – Dunav, Njegovo preosveštenstvo Episkop sremski Gospodin Vasilije, uz sasluženje sveštenika staropazovačkog namesništva, osveštao je plac na kome uskoro počinje izgradnja prvog hrama posvećenog Prepodobnoj mati Angelini u eparhiji sremskoj Srpske Pravoslavne Crkve, a i šire.

Nesebičnu pomoć u izgradnji buduće bogomolje u naselju Kablar pružila je Opština Stara Pazova obezbedivši, bez nadoknade, plac površine 31 ar, gde će se graditi hram i parohijski dom, a po rečima prvog čoveka staropazovačke Opštine, Đorđa Radinovića, lokalna samouprava će, kao i u proteklom periodu, i ubuduće voditi računa o duhovnom životu svojih građana, ulažući u rekonstrukciju i izgradnju crkava i hramova, grobalja i ostalih crkveno-verskih objekata.

„Rukovodstvo Opštine Stara Pazova i ja lično, posvećujemo veliku pažnju potrebama u radu svih verskih zajednica kod nas, jer je to veoma važno za naše građane. Osećamo svoju dužnost da pružimo vernicima sve što je neophodno, naročito kada je u pitanju uređenje, decenijama neobnavljanih, hramova na teritoriji naše Opštine. Kablar se, kao naselje, u poslednjih nekoliko decenija naglo razvijalo, i sa te strane gledano, postalo je centar Podunavlja. Upravo iz tog razloga, njegovi stanovnici zaslužuju da imaju jedan novi hram, što je svakako i u skladu sapovećanjem broja stanovnika. Opština Stara Pazova će iz budžeta izdvojiti značajna novčana sredstva u izgradnju hrama Prepodobne mati Angeline, koji će vremenom postati mesto okupljanja svih generacija, naročito mladih, koji su veliki zalog bolje, lepše i uspešnije opštine Stara Pazova“, istakao je predsednik opštine, Đorđe Radinović.

Nakon svečanog čina osvećenja mesta na kome će biti izgrađen hram i krst, koji je postavljen na centralnom oltarskom delu, episkop sremski Vasilije obratio se brojnim vernicima, koji su prisustvovali ovom činu. Uz reči zahvalnosti upućene lokalnoj samoupravi i njenom rukovodstvu na velikom daru i predusretljivosti, istakao je da je velika radost što će upravo naselje Banovci-Dunav dobiti prvi hram posvećen sv. Angelini, jednoj od najznačajnijih istorijskih ličnosti za Srem, koji je pohodila sa svojim sinovima i gde je pre pet vekova misionarila šireći i braneći Pravoslavnu veru.

Na kraju obraćanja, episkop se još jednom najsrdačnije zahvalio predsedniku Opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, na velikoj pomoći koju pruža Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i istakao da je naša opština pravi primer kako se neguje, ne samo Pravoslavna, već svaka druga tradicionalna konfesija na teritoriji Opštine, pa i van njenih granica.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije