• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-uspesno-resava-stambena-pitanja-izbeglih-i-prognanih-licaČetrnaest porodica izbeglih lica, koja su bežeći od ratnih sukoba tokom 90-ih godina, za svoj novi dom odabrala neka od naselja u opštini Stara Pazova, uskoro će imati rešena stambena pitanja, zahvaljujući realizaciji „Potprojekta 2“ iz Regionalnog stambenog programa.

U novembru prošle godine u Novom Sadu, predsedniku Opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, uručen je Ugovor o realizaciji tri potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Zahvaljujući opredeljenim sredstvima, izbeglim i prognanim licima će biti obezbeđena trajna i održiva stambena rešenja.

U tu svrhu, 14 predstavnika porodica izbeglih i raseljenih lica potpisalo je danas Ugovore o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom sa Opštinom Stara Pazova.

„Opština Stara Pazova, kao i naša država, otvorila je svoja vrata za sve one ljude koji su u ratnom vihoru morali da odu sa svojih ognjišta. Mnogi od njih su uspeli da reše svoje stambeno pitanje, ali, nažalost, oni najsiromašniji, to nisu uspeli bez pomoći lokalne samouprave.Ovo nije jedini projekat naše opštine koji za cilj ima rešavanje problema ove kategorije građana. Mi ćemo i dalje nastaviti da im pomažemo, a ovim porodicama, koje su danas potpisale Ugovore, čestitam i želim im da uspešno nastave život u Opštini Stara Pazova.“, poručio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, nakon potpisivanja ugovora.

Opštinsko povereništvo za izbeglice i migracije je u zakonskom roku konkurisalo sa projektom na Javni poziv koji je raspisala Jedinica za upravljanje projektima, i zahvaljujući blagovremenom apliciranju, uspelo da za ove potrebe obezbedi potrebna novčana sredstva. Vrednost donatorskih sredstava u ovom projektu je 154.000 evra.

„Vrednost seoskih kuća koje mi dodeljujemo, potpisom ovog ugovora, je 9500 evra. Nakon potpisivanja ugovora sada sledi donošenje Odluke o zabrani otuđenja otkupljene seoske kuće u roku od pet godina i na osnovu toga potpisivanje glavnog Kupoprodajnog ugovora, nakon čega će se krenuti u proces prenosa apsolutnih prava odnosno prava vlasništva kod nadležnog Katastra. Kada nam potpisnici ugovora dostave pisanu potvrdu o pokrenutom procesu prenosa prava vlasništva sa prodavca na kupca, tada ćemo mi u roku od 12 radnih dana isplatiti vrednost kuće na tekući račun prodavca.“ izjavio je opštinski poverenik za izbegla i raseljena lica Svetozar Kličković.

Sve prijavljene seoske kuće prethodno je obišla Komisija opštine Stara Pazova i načinila Izveštaje u kojima je ocenila uslovnost i vrednost nekretnina.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije