• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-potpisala-ugovor-pocinju-radovi-na-rekonstrukciji-i-uredjenju-centra-vojkeNakon investicija u rekonstrukcije i obnove centara staropazovačkih naselja: Nove Pazove, Starih i Novih Banovaca, uskoro će i centar naselja Vojka dobiti svoj novi moderni izgled. Zahvaljujući dobrom i blagovremenom planiranju, kvalitetnoj pripremi svih neophodnih predradnji za konkurisanje i učešće u republičkim sufinansirajućim projektima, Opština Stara Pazova potpisala je trojni Ugovor o realizaciji projekta uređenja centra Vojke sa Ministarstvom privrede i izabranim izvođačem radova „Vojvodinaput a.d, Novi Sad“.

Ugovor o realizaciji projekta su, u sredu, 05. oktobra, u prostorijama Ministarstva privrede Republike Srbije potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i Marko Cigić, direktor preduzeća „Vojvodinaput a.d, Novi Sad“. Sa potpisivanjem Ugovora stvoreni su uslovi da se u najskorijem roku, a u skladu sa vremenskim uslovima, može pristupiti radovima na terenu.

Javni poziv Ministarstva privrede, koji je namenjen za projekte u okviru Programa unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno, ima za cilj podizanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava kroz unapređenje infrastrukture, standarda i kvaliteta života građana.

Zahvaljujući ažurnosti opštinskog tima, uz ranije već pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i zahvaljujući dobrom planiranju budžetskih sredstava, Opština Stara Pazova je među prvim lokalnim samoupravama, koja je dobila sredstva na Konkursu i potpisala Ugovor o realizaciji projekta. Pomenuto sufinansiranje predviđa da sa po 50% učešća u finansiranju učestvuju Ministarstvo privrede i Opština Stara Pazova.

Da podsetimo, u proteklih par godina, rekonstruisani su i potpuno uređeni centar Nove Pazove, Starih i Novih Banovaca, po redu prioriteta realizovane su i mnoge druge investicije u vitalne infrastrukturne projekte poput asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, uređenja i obnove objekata iz oblasti: zdravstva, obrazovanja (škole i vrtići), kulture i sporta. Konstantno se ulaže i u obnovu crkveno-verskih objekata (crkve, groblja i kapele), koji su od velikog značaja za potrebe građana. Plan rukovodstva lokalne samouprave je da se nastavi sa redovnim ulaganjem u infrastrukturu kako bi sva naselja na teritoriji naše opštine dobila izgled modernih evropskih gradića.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije