• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pokrajinski-sekretar-ognjen-bjelic-u-radnoj-poseti-opstini-stara-pazovaPokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prošlog petka posetio je Opštinu Stara Pazova, gde je sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem održao radni sastanak.

Tema sastanka, kome su u okviru tima Opštine, prisustvovali i zamenik predsednika Opštine, Milan Beara, pomoćnici predsednika Marina Savić i Vladimir Jovanović i načelnik Opštinske uprave, Bojan Kovrlija, bila je posvećena ekonomskom razvoju naše Opštine i koracima u budućoj saradnji Sekretarijata i lokalne samouprave.

Poseban akcenat je, u razgovoru tokom ovog susreta, stavljen na sve relevantne projekte, koji su realizovani u proteklom periodu, ali i na one, koji su u planu da se realizuju, a od velike su važnosti, kako za građane opštine Stara Pazova, tako i za njen brži privredni razvoj.

„Ovo je zaista dobar početak nove saradnje, koji će predstavljati snažan oslonac za dalji razvoj. Namera Pokrajinskog sekretarijata da pruži svu neophodnu pomoć lokalnim samoupravama u pripremama dokumentacije, kako bi se uprostila i ubrzala realizacija projekata je najadekvatniji mogući vid podrške. Mi već imamo određen broj projekata pripremljenih za dalju realizaciju kao što su „Studija izvodljivosti upravljanja otpadnim vodama“, „Izgradnja kanalizacione mreže“, projekti u zdravstvu, prosveti i drugim sferama života. Želim da podvučem, da se na ovaj način, odnosno putem direktne komunikacije Pokrajinske vlade sa opštinama, stvara jasna slika koje su obaveze lokalnih samouprava, a koje Pokrajinske vlade u realizaciji projekata“, zaključio je, nakon sastanka, prvi čovek staropazovačke Opštine.

„U komunikaciji sa predsednikom Opštine Stara Pazova i njegovim timom smo definisali prioritetne projekte za naredni period. U narednih godinu dana predvideli smo da se, opštinama na teritoriji AP Vojvodine, realizuje po deset projekata iz oblasti ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine, iz oblasti socijale, zdravstva i obrazovanja. Pokrajinski sekretarijat, čija je nadležnost regionalni razvoj, međuregionalna saradnja i lokalna samouprava, će aktivno raditi i nastojati da pomaže lokalnim samoupravama da što brže i lakše dođu do realizacije relevantnih projekata, a učestvovaćemo i u sufinansiranju“, istakao je Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić.

Gospodin Bjelić je pohvalio Opštinu Stara Pazova na profesionalnosti i efikasnosti pripreme potrebne projektne dokumentacije i izrazio nadu dalje veoma dobre saradnje sa ovom sremskom Opštinom.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije