• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-predsednik-radinovic-gost-patrijarha-srpskog-gospodina-irinejaPredsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, ukazana je ove nedelje posebna čast da bude gost Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja. Ovim gestom srpski patrijarh je još jednom ukazao zahvalnost predsedniku Radinoviću, kao jednom od najistaknutijih ličnosti, koja je dala i daje podršku u radu Srpske Pravoslavne Crkve, njenog sveštenstva i vernog naroda na teritoriji staropazovačke Opštine, a i šire.

Prijem i susret, koji je upriličen u Patrijaršiji u Beogradu, bio je nadasve srdačan, a pored razgovora o do sada urađenim obimnim projektima podrške, koje je inicirao i sproveo predsednik Radinović predvodeći ovu sremsku Opštinu, bilo je razgovora i o budućim planovima, posebno i o izgradnji novog hrama u naselju Banovci-Dunav, što će biti velika radost za celu Srpsku Pravoslavnu Crkvu i žitelje ovog naselja.

Zajedno sa predsednikom Radinovićem, na prijemu je bio i predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić, koji je takođe ostvario lepu saradnju sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, naročito u smislu podrške jedinstvenom projektu, zvaničnog glasila Srpske Pravoslavne Crkve za decu - lista Svetosavsko zvonce, tvorca projekta pod nazivom ”Stopama naših predaka". Dva predsednika su zajedno sa još tri gosta Njegove Svetosti u nastavku prijema razgovarali o veoma pozitivnim rezultatima pomenutog projekta, kome su svako ponaosob značajno doprineli.

Zahvaljujući ovom uspešnom projektu i njegovom edukativnom, kulturnom i praktičnom karakteru, preko 250 najtalentovanijih đaka osnovnih i srednjih škola iz čitavog regiona: Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore, putovalo je na ostrvo Krf u Grčku. Kao učesnici akcije posebno su se istakli i nagrađeni učenici osnovnih škola iz naše Opštine, koji se na osnovu svojih uspeha biraju svake godine.

Na kraju susreta, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej uručio je g. Đorđu Radinoviću, u ime zahvalnosti i kao svedočanstvo njegovog doprinosa, Gramatu za nesebično zalaganje i pomoć SPC i njenoj misiji i poželeo svakog dobra i napretka od Boga na odgovornim poslovima koje obavlja.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije