• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-predsednik-vlade-ap-vojvodine-svecano-otvorio-jubilarni-deseti-regionalni-sajam-privrede-u-novoj-pazoviOpština Stara Pazova u naredna četiri dana biće centar regionalnih privrednih zbivanja. Tačno je deset godina, od kako je u ovoj Opštini održan prvi privredni Sajam, a ovaj jubilarni, 10. po redu, svečano je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Otvaranju su prisustvovali i visoki predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici privrednih komora: Srbije (PKS), Vojvodine (PKV) i Sremske privredne komore, republičkih i pokrajinskih zvaničnih institucija, lokalnih samouprava, te brojni privrednici i drugi gosti.

Na samom uvodu svečanosti obratila se Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija govoreći o praktičnom značaju sajmova i generalnom povezivanju i ulozi saradnje lokalnih samouprava i državnih institucija. U ime glavnog suorganizatora Sajma privrede obratio predsednik Sremske privredne komore Đorđe Božić, a potom i prvi čovek staropazovačke Opštine predsednik Đorđe Radinović.

„Hvala predsedniku Pokrajinske vlade gospodinu Miroviću što podržava ovaj Sajam kao važan privredni događaj u regionu Srema i AP Vojvodini. Vodeći se snagom privrede, koja na našoj teritoriji raste i razvija se još od davnih sedamdesetih godina prošlog veka, Sajam smo pre tačno jednu deceniju pokrenuli skromno, ali sa snažnom željom da postigne nivo, koji nakon mnogo truda ima danas. Ponosni smo što svake godine raste zainteresovanost privrede za ovaj sajam, što imamo sve više izlagača, a posebno je značajno što ova manifestacija privlači privrednike i van granica naše zemlje. Regionalni sajam privrede je događaj, koji su dugogodišnji uspešni privrednici, ali i oni koji su na svom začetku pozicioniranja na konkurentnom tržištu, postavili među najvažnije događaje u godišnjem poslovnom planu. Hvala im na tome jer da nije privrednika naša Opština sigurno ne bi imala status koji ima danas“, zaključio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

„Danas smo na sajmu u Novoj Pazovi videli snažne potencijale privrede Srema, ali i drugih krajeva Srbije. Videli smo da su mere koje se preduzimaju, pre svega na nacionalnom nivou, dale rezultate koji se ogledaju u rastu broja zaposlenih, kao i u rastu industrijske proizvodnje i bruto društvenog proizvoda, što treba očuvati“, rekao je Igor Mirović i podsetio na činjenicu da su u opštini Stara Pazova još pre četiri decenije počele sa radom prve porodične zanatske radnje, te da danas posluje preko 1000 privatnih preduzeća i 3000 preduzetničkih radnji.

Predsednik Mirović je dodao da dobri rezultati obavezuju da se nastavi sa radom na stvaranju preduslova da Srbija i AP Vojvodina ostanu destinacija koja privlači atraktivne ulagače, kako domaće, tako i strane.

Sajam godinama unazad uspešno organizuju opština Stara Pazova i Sremska privredna komora, a posećenost ove manifestacije prethodnih godina i ovogodišnji broj od oko 200 izlagača, dokazuje da je opština Stara Pazova prepoznata kao pravo mesto za ovakve vrste okupljanja, jer se ovde uspešno razvijaju i opstaju raznovrsne industrijske delatnosti: metaloprerađivačka, metalska, plastičarska, gumarska, drvoprerađivačka, građevinarstvo i druge.

U naredna četiri dana, pored izlagačkog dela, na Sajmu će biti održane brojne prezentacije sa aktuelnim privrednim temama, a poseban značaj ima i inače veoma posećeni Sajam zapošljavanja.

Kako bi dali podršku razvoju privrede na lokalnom nivou, izlagačima je obezbeđen besplatan, opremljen izlagački prostor, a za sve posetioce Sajma, ulaz se ne naplaćuje. Sajam će 22. i 23. septembra biti otvoren od 10 do 19 časova, a već u subotu 24. septembra posetioci će moći na istom mestu da prisustvuju otvaranju „Gastro Srema“, gastronomsko kulturno–turističke manifestacije u organizaciji Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

Kompletnu agendu X Regionalnog sajma privrede možete pogledati ovde.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije