• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-vauceri-za-kupovinu-skolskog-pribora-osnovcima-romske-pripadnosti--i-ucenicima-iz-socijalno-ugrozenih-porodicaMesec septembar, pored toga što donosi i prve znake jeseni, zauzima posebno mesto kako među učenicima i nastavanicima, tako i među roditeljima dece školskog uzrasta. Ono što je svakako najvažnije je da je leto i raspust prošao sa svim svojim dogodovštinama, a da su đaci sa svojim nastavnicima spremni za savladavanje novih znanja i početak nove školske godine.

U opštini Stara Pazova, na startu ove školske godine, 205 učenika Romske nacionalnosti i 20-oro dece iz socijalno ugroženih porodica dobiće novčane vaučere, kao gest podrške u cilju opremanja đaka sa neophodnim školskim priborom.

U OŠ „Milan Hadžić“ u Vojki danas je, ovim povodom, organizovan susret predstavnika lokalne samouprave i Ekumenske humanitarne organizacije sa decom iz pomenute kategorije. Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova i Stanka Janković iz Ekumenske organizacije iz Novog Sada družili su se sa decom u Vojki i podelili novčane vaučere za ukupno 35 učenika od I do VIII razreda. Uz vaučere lokalna samouprava obezbedila je i prikladne setove školskog pribora shodno razredu i uzrastu dece. Obraćajući se prisutnim učenicima Milan Beara je poželeo sretno školovanje uz želju da im pribor, koji im je obezbeđen bude olakšica u učenju.

„Srećemo se na samom početku i ovog septembra kako bi vam poželeli puno uspeha u narednoj školskoj godini. Naš zadatak je da se trudimo i da sa velikom odgovornošću vodimo računa o svim svojim građanima, posebno o mladima, jer njih budućnost tek čeka. A vas naše osnovce molimo da se trudite u sticanju novih znanja i da pažljivo slušate svoje učitelje i nastavnike. Kao lokalna samouprava nastojimo da svake godine đacima prvacima obezbedimo potreban pribor za školske aktivnosti, a evo od ove godine sastajaćemo se ovako i sa vama svakog septembra. Pored podrške svojih roditelja i nastavnika imate i nas kao podršku, želimo vam sve najlepše.“ naglasio je u svom obraćanju zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara.

Narednih dana i svi drugi učenici iz ovih kategorija koji pohađaju neku od osnovnih škola staropazovačke Opštine takođe će dobiti vaučere i pribor koji će im dobro doći kako bi nesmetano obavljali školske aktivnosti.

Podeli vaučera prisustvovali su i Željko Šolaja načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, Ljuban Skopljak predsednik MZ Vojka i Nataša Mićić direktorka vojačke škole.

Sredstva za nabavku vaučera obezbeđena su u okviru projekta „Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju", koji od potpisivanja Ugovora o saradnji 8. aprila 2016. godine, zajedničkim snagama finansiraju i sprovode, Opština Stara Pazova i Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) Novi Sad.

Opština Stara Pazova je prepoznala mogućnost da putem ovog projekta poboljša uslove života svojih građana romske pripadnosti i uložila 5 miliona dinara, dok je Ekumenska organizacija Novi Sad obezbedila nešto više od 6 miliona dinara.

Primarni cilj projekta, čija je realizacija u toku, su radovi na izgradnji kupatila kao i popravci oštećenih delova kuća za 26 najugroženijih porodica romske populacije na teritoriji Stare Pazove i Vojke.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije